Canınızı sıkacak bir Facebook haberi...

Facebook tasarımının çok karmaşık olduğunu mu düşünüyorsunuz? Daha en kötüyü görmediniz bile...

Facebook'ta can sıkan yenilik

Facebook arabirimi, sev sosyal ağ karşımıza çıktığı ilk günden bu yana geçen süre içerisinde, her yanı reklamlarla kaplı, aradığımızı neredeyse bulmamızın imkansız olduğu bir arabirim haline gelmişti. Mart ayı itibarı ile yenilenen "News Feed" ise, herkesin özlediği "temiz" bir kullanım sunmak için önemli bir adım olmuştu.

Fakat öyle görünüyor ki bu "temizlik operasyonu", can sıkacak bir sistem için, önceden hazırlıkmış... Financial Times'dan gelen bir açıklamaya göre, Haziran itibarı ile arabirim üzerinde 15 saniyede bir defa çıkan video reklamlar görülecek. Gün içerisinde tek bir video bulunacak ama kullanıcıya en az rahatsızlığı vermek için hiçbir şekilde sesi çıkmayacak. En azından isteyerek sesini açmadığımız ya da "yanlışlıkla" aç tuşuna basmadığımız taktirde...

Zuckerberg ve konu hakkında çalışan ekipse, insanları karşılarına çıkan video reklamlardan tiksindirmemek için, bazı ufak denemelerle yola çıkacak ve eğer her şey yolunda giderse sistem Haziran ayı içerisinde kendi rotasında çalışmaya başlayacak. Yapılan bir diğer açıklamaya göreyse yayınlanan videoların bir hayli limitli olacağı ve her güne bir adet görüntü düşeceği söylendi. Bu da gün içerisinde defalarca aynı video izlememiz anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları