Canlı Kutucuklara iki sürpriz yenilik geliyor

Microsoft, bu haftaki etkinlikte göstereceği sürpriz Windows 10 yeniliklerinin ipucunu verdi!

İki sürpriz yenilik geliyor!

Microsoft'un başlamasına birkaç gün kalan geliştirici etkinliği Build 2016, heyecan verici yeniliklerle bizi şaşırtacak gibi görünüyor. Microsoft'un yeni yayınladığı etkinlik planında bu sürprizlerin neler olabileceğine dair ipuçları var.

Etkinlikteki oturumlardan bir tanesinin açıklaması, Canlı Kutucuklar işlevinde yapılabilecek yeniliklerden bahsediyor. Windows 10'un ve Windows 10 Mobile'ın en önemli öğelerinden biri olan Canlı Kutucuklar, Microsoft'a göre "çok istenen iki sürprizle gelişecek." Aynı oturumun açıklamasında Bildirim Merkezi'nin "Adaptive Toast" işleviyle geliştiricilere daha yüksek esneklik sunacağı, yeni güçlü bir API'nın uygulamaların bildirim düzenine ulaşabilmesini ve "yenilikçi deneyimler sunabilmesini" sağlayacağı da söyleniyor.

Microsoft, sürprizlerin ne olabileceği hakkında başka ipucu vermese de firmanın Canlı Kutucukları geliştirmenin yollarını uzun süredir aradığı biliniyor. Cevabı bu hafta başlayacak olan Build 2016'da göreceğimizden, çok fazla beklememize gerek kalmayacak.

Okuyucu Yorumları