Canlı yayına davetlisiniz!

CHIP Online sizleri canlı yayına davet ediyor! 6 saat boyunca web tasarımının inceliklerini keşfedin

Canlı yayına davetlisiniz!

8 Temmuz saat 10.00'da başlayan canlı yayın ile 6 saat boyunca web sitesi tasarımıyla ilgili ücretsiz eğitim imkanı doğuyor... İşte Adobegünlügü.com'da düzenlenecek etkinliğin tanıtımı:

İşte size bir web tasarımcısının tipik hikayesi...
Müşterisi için güzel görünümlü bir web sitesi tasarlamak istiyor. Bunun görsel tasarımı için Photoshop ve Fireworks kullanabilir ve daha sonra bu görselliği Dreamweaver ile HTML kodlarına dönüştürebilir. Ancak müşterisi, site yayına girdikten sonra içerisinde sık sık güncellemeler yapmak istiyor. Bunun için bir içerik yönetim sistemine ihtiyaç var ama bizim web tasarımcısı böyle bir sistemi geliştirmeye yetecek "kodlama" bilgisine sahip değil. O zaman ne yapmalı? Ücretsiz olarak indirilip kullanılabilecek bir hazır kod çerçevesi (framework) kullanabilir. Fakat bu durumda kendi yaptığı tasarımı bu içerik yönetim sistemine uyarlaması gerekecek. Bu durumda uzak durmaya çalıştığı "kodlama" konusu tekrar gündeme gelecek. Son çare hazır şablonlar (template) kullanmak. Fakat bu halde de birbirine çok benzeyen siteler ortaya çıkmaya başlayacak. Peki ya size kendi şablonlarınızı tasarlamanın bir yolu olduğunu söylesek? Bunu sizlere Adobe Ofisi'nde yapacağımız tam günlük bir atölye çalışmasıyla anlatacağımızı, ve tüm bu etkinliği canlı olarak AdobeGunlugu.com'dan da yayınlayacağımızı söylesek?

Evet, siz web tasarımcılarına tam olarak böyle bir davetimiz var. Gelin 8 Temmuz Perşembe günü kendinize tam bir günlük yatırım yapın ve bu atölye çalışmasında bir web sitesini ilk konseptinden tasarımına, kodlamasından WordPress kurulumuna kadar tüm adımlarıyla birlikte oluşturalım. Yapmanız gereken tek şey 8 Temmuz Perşembe günü saat 10:00'dan itibaren kendinize sakin bir köşe bulmak ve bilgisayar ekranınızın karşısına geçerek bizimle birlikte sitenin tasarımını adım adım izlemek.

Ne gerekiyor?

Ne gerekiyor?

Aşağıda düşündüğümüz atölye çalışmasının taslak planı var. Ama şimdiden söyleyelim, bu işi biz de ilk kez yapacağız, o yüzden zamanlama konusunda aksaklıklar olabilir. Yapmak istediğimiz şey bir seminer ya da ders vermek değil. Gerçek hayatı simüle etmek. Dolayısıyla saat tam 10:00'da işi yapmaya başlayacağız ama ne zaman bitirebileceğimiz konusunda -gerçek hayatta olduğu gibi- kesin bir şey söyleyebilmek zor. Bu arada sizler de bilgisayar ekranlarınızdan bizleri, tasarımımızı yönlendirebileceğiniz için gerçek bir interaktif deneyim yaşayacağız.

Son olarak teknik gereksinimlerinizi belirtmemizde fayda var. Yapacağımız çalışmayı 8 kamera ile yayınlayacağız. Bilgisayar başından takip edenler bunları 2 ayrı ekrandan izleyecekler. Birinde sürekli olarak bilgisayar ekranını görüntülerken, diğerinden de konuları anlatan ve izleyen kişileri yayına vereceğiz. Dolayısıyla sağlıklı bir izleme için minimum 1 Mbit bağlantı hızına ihtiyacınız olacak. Eğer hattınız 1Mbit ve üstü ise lütfen bu sırada başka amaçlarla kullanılmadığından emin olun.


Devamı için tıklayın...

Okuyucu Yorumları