Canon EOS-1D X Mark II ile 4K geliyor!

Canon, yeni canavarı EOS-1D X Mark II DSLR'ıyla rakibi Nikon'a en sert cevabı verdi!

EOS-1D X Mark II tanıtıldı!

CES 2016'da Nikon, hatırlayacak olursanız D5, D500 ve KeyMission 360 duyurularını gerçekleştirmiş, Canon ise bunun karşısında sessiz kalmıştı. Ancak Canon çok gecikmedi ve nihayet EOS-1D X Mark II modelini duyurdu.

Gövde yapısıyla bu kategoride görülen modeller gibi büyük boyutlarda olan EOS-1D X Mark II, 20.2 MP Full Frame CMOS sensörün ve çift DIGIC 6+ işlemcinin sahibi olmasıyla dikkat çekiyor. 51.200 doğal ISO seviyesiyle gelen EOS-1D X Mark II, 14 FPS sürekli çekim moduna da sahip.

Canon ayrıca 61 noktalı otofokus sistemini de yenilemiş. Her AF noktasında f/8 maksimum diyafram açıklığı desteği sunan cihaz, bu sayede özellikle doğal yaşamı resmetmek isteyen fotoğrafçıların ilgi odağı olabilir. Makinede yer alan diğer özellikler arasında, 3 inç bir LCD ekran (1.62 milyon nokta), dahili GPS, 3.5 inç kulaklık girişi yer alıyor.

EOS-1D X Mark II'yi özel kılan en önemli özellik ise, kuşkusuz Canon'un sonunda DSLR segmentine 4K desteği getirmesi. EOS-1D X Mark II, 60 FPS'de 4K kayıt yapabiliyor. 1080p'de ise 120 FPS ağır çekim video imkanı tanıyor.

EOS-1D X Mark II'nin nisan ayında piyasaya sunulması bekleniyor. EOS-1D X Mark II'nin yalnızca gövde fiyatı ise 6 bin dolar civarında olacak.

Okuyucu Yorumları