Canon EOS-1Ds Mark IV dedikoduları

Canon'un yeni EOS-1Ds Mark IV DSLR fotoğraf makinesiyle ilgili spekülasyonlar heyecan yarattı.

Canon'un yeni yıldızı

Canon EOS 5D Mark II incelemesi için tıklayın.

Bir yıl aradan sonra Canon'un EOS-1Ds Mark III'ün varisiyle ilgili söylentiler tekrar su yüzüne çıktı. Photofans.cn adresiyle ortaya çıkan bazı spekülasyonlara göre, yeni EOS-1Ds DSLR, mevcut sensörü içerisinde barındıracak, ancak buna karşın iki adet Digic 4 işlemcisiyle beraber 6.8fps'lik bir yüksek orana ulaşılmasına olanak sağlayacak.

Canon EOS 5D Mark II ve Canon EOS-1Ds Mark III'ü karşılaştıracak olursak; Canon EOS 5D Mark II, 2.699 Dolarlık fiyata, 21.1 megapiksel CMOS sensöre, 14 bit A/D dönüştürme fonksiyonuna, 15 noktalı otomatik denetleme sistemine sahip olmasına ve 3.9fps ile en iyi kalitede görüntü alabilmesine karşılık Canon EOS-1Ds Mark III, 7.999 Dolarlık fiyatı, 21.1 megapiksel CMOS sensörü, 14 bit A/D dönüştürme fonksiyonu, 45 noktalı otomatik denetleme sistemi ve 5fps ile en iyi kalitede görüntü alabilme fonksiyonlarıyla dikkat çekiyor.

5D Mark II'ye nazaran oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip olan EOS-1Ds Mark III'ün varisiyle ilgili spekülasyonlar hızla devam ederken, Canon'un önümüzdeki aylarda bu konuda bir açıklama yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Okuyucu Yorumları