Canon EOS M50 Mark II İnceleme

Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit hakkında bilmek isteyeceğiniz her şeyi bu bölümde anlatıyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Fazlasıyla kompakt yapı
  • Malzeme kalitesi
  • Yüksek çekim performansı
  • Geniş kutu içeriği
  • Kablosuz özellikler
  • Kolay ve geniş kullanım yelpazesi

Sosyal medyaya içerik üretmek oldukça popüler. Eğer siz de kendi YouTube kanalınızı açmak, Instagram için güzel videolar çekmek ya da bunların yanı sıra Twitch kanalınızda ya da yine YouTube kanalınızda iyi görüntüde oyun ya da ilginize göre videolar yayınlamak istiyor, ancak hangi kamerayı almanız gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsanız, bugün sizleri tam aradığınız gibi bir kamerayla tanıştıracağız.

Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit, bugün bizlerle birlikte. Evet, uzunca bir ismi var, ancak kutu içinden de zaten ismi kadar çok ürün çıkıyor. Tabii ki ana kameramız Canon EOS M50 Mark II oluyor. Premium Live Stream Kit dediğimiz kısım ise, diğer eklentiler ki bu hem vloggerlar, hem YouTube, Instagram, Twitch ve türevlerine içerik üretenler için çok çok işe yarayacak aksesuarlar oluyor. Kameranın kendisi de zaten fazlasıyla kompakt, böylece kolayca yanınızda taşınabiliyor, bu sayede her an istediğiniz gibi kayıt yapabiliyorsunuz.

Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit

Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit

Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit, sizin de yukarıdaki videoda görebileceğiniz gibi oldukça kalabalık bir kutu içeriğine sahip geniş bir kit. Tabii ki hikayenin başkahramanı Canon EOS M50 Mark II ve üzerindeki lens oluyor. Bu incelemede daha çok odağımız bu 2'li olacak ancak diğerlerine de tabii ki değineceğiz; zira Premium Live Stream Kit, bu haliyle özellikle sosyal medya için içerik üretenlere özel bir set oluyor, en büyük katkısını ise kullanımının çok kolay olmasıyla sağlıyor.

Şimdi önce makinemizi yakından tanıyalım: EOS M50 Mark II, 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabilen, yine 60 kare Full HD kayıtlar için tercih edilecek aynasız bir kamera. İyi seviyede video çekebilmesinin yanı sıra elbette neticede aynasız bir fotoğraf makinesi ve böylece kaliteli fotoğraflar çekebilme olanağı tanıyor.

Tabii ki akıllı telefonlar gelişti, artık eskisine nazaran çok daha iyi fotoğraf ve video çekebiliyorlar, ancak takdir edersiniz ki bu hiçbir zaman gerçek bir kameranın yerini tutamıyor. E tabii ki, insan her zaman yanında büyük DSLR kamerayla da dolaşamıyor. Tatile gidildiğinde belki, fakat günlük kullanımda koca kameraları yanınızda taşımak pek de mantıklı değil. O noktada da tabii ki bir akıllı telefon daha pratik. Ya da bir o kadar kompakt boyutta EOS M50 Mark II. Makinenin gerçekten de -sizin de gördüğünüz gibi- oldukça minik boyutları var ve bu, onu her an yanınızda taşıma olanağı tanıyor.

Özellikleri Neler?

Özellikleri Neler?

Makineye DIGIC 8 görüntü işlemcisi güç veriyor. 24.1 megapiksel ile CMOS görüntü sensörüyle beraber gelen EOS M50 Mark II, üzerinde dahili olarak EF-M 15-45mm'lik lensini bulunduruyor. Elbette tüm EF ve EF-S lenslerle uyumlu olduğunu söylememize bile gerek yok, siz isterseniz bir adaptör aracılığıyla bu lensleri kullanabilirsiniz.

Bu cihazın bir diğer önemli noktası ise, dokunmatik ve dönebilir yapıda olan 3" boyutlu ekranı. Bu sayede makineyle ilgili tüm ayarları ekrana dokunarak yapabileceğiniz gibi, dönebilir yapısı sayesinde dar açılarda rahat video kayıt ve fotoğraf alabiliyorsunuz. Öte yandan sadece yatay videolar çekmek zorunda da kalmıyorsunuz. Dedik ya, bu kamara özellikle sosyal medya için içerik üretenlerin elini rahatlatacak diye. Bu ekran da tam bu noktada devreye giriyor. Bu sayede kamerayı dikey formatta da rahatlıkla kullanabiliyor ve direkt olarak Instagram Reels, TikTok ve YouTube Shorts için içerik üretebiliyorsunuz.

Dosya Aktarımı Nasıl Yapılır?

Dosya Aktarımı Nasıl Yapılır?

Peki, ürettiğiniz içeriği bilgisayarınıza ya da telefonunuza nasıl alacaksınız? Artık kartı çıkar, bilgisayara tak, kayıtları aktar devri bitti. Makine de bu da düşünülmüş. Makinede Wi-Fi ve Bluetooth desteği yer alıyor. Telefonunuza Camera Connect uygulamasını indirmeniz ve sonrasında yönergeleri takip etmeniz yeterli. Böylece hemen anında telefonunuzda bağlayabiliyor, makine içindeki kayıtları telefona aktarabiliyorsunuz. Sadece bu da değil; kablosuz bağlantı sayesinde böylece telefonunuzu 2'inci bir ekran olarak kullanabilir, ayarları yapabilir ve kaydı uzaktan başlatıp durdurabilirsiniz.

Benzeri kullanım şekli tabii ki EOS Utility yazılımıyla bilgisayar için de bulunuyor. Canon fotoğraf makinesi kullananların yakından tanıdığı bu yazılım yoluyla da yine Wi-Fi üzerinden makineye kablosuz erişmeniz ve yine az önce anlattıklarımızı, bilgisayar ekranı üzerinden yapabilmeniz mümkün.

Canon EOS M50 Mark II'nin üzerindeki EF-M 14-45 mm lens, gerçekten çok güzel fotoğraf çekebildiği gibi güzel de video kaydı alabiliyor. Dediğim gibi 4K video kayıt özelliği var, 60 kare hızında da Full HD video kaydı yapabiliyor. Kamerada yüz ve göz tanıma özelliği de var. Böylece hızlıca kamera karşısına geçmek ve sadece kayıt tuşuna basmanız yeterli; ince ayar yapmanıza pek gerek kalmıyor. Öte yandan iyi lens sayesinde bir akıllı telefonla yakalanamayan detay seviyesi ve daha profesyonel video görünümü elde edebileceğiniz arka plan bulanıklığını sağlayabileceğinizi de söyleyelim.

Şimdi bu noktada cihazın yanında birlikte gelen diğer aksesuarlara da yavaş yavaş giriş yapmaya başlayalım.

Aksesuar Seçenekleri

Aksesuar Seçenekleri

Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit içindeki ilk önemli aksesuarımız, iç ve dış çekimlerde ses kaydı almanızda çok işinize yarayacak olan Rode VideoMicro mikrofon. Doğrudan kameranın yanındaki mikrofon girişine bağlayabildiğiniz Rode VideoMicro, gayet kaliteli ses sağlıyor. Zaten Rode markasınının ses konusunda ne kadar iyi olduğunu bilenler bilir, bizim de tüm çekimlerimizde uzun zamandır kullandığımız bir marka. Üzerindeki, mikrofon tüyü sayesinde rüzgar sesini minimize edebilen bu mikrofon, ayrıca kameranın üzerine süspansiyon aksesuarı ile yerleştiriliyor; bu sayede hareketli koşullarda yapacağınız çekimlere sarsıntıdan dolayı yansıyabilecek rahatsız edici seslerin önüne geçilmiş oluyor.

Kamerayı, JOBY GorillaPod üzerine sabitliyorsunuz. Bu ahtapot bacaklı tripod sayesinde çekim koşulu ne olursa olsun ayakları doğru ayarlayabiliyor, zemine göre dengeli bir şekilde kamerayı yerleştirebiliyorsunuz. Ayrıca yine dış çekimlerde bu ayakları bileştirerek bir monopod şeklini de verebiliyorsunuz. Bu da vloglar için kullanışlı bir seçenek.

Peki, uzun süreli kesintisiz çekim yapacaksanız ne yapmanız gerekli? Bu noktada cihazın kutusundan çıkan Canon CA-PS700 adaptörünü kullanabilirsiniz. Ancak bu adaptörü kullanacağınız zaman, kameranın içindeki şarj edilebilir pilini, yine kutudan çıkan Canon DR-E12 ile değiştirmeyi unutmayın. Böylece ihtiyacınız olan uzun süreli enerjiyi elde edebiliyorsunuz.

Şimdi geldik en güzel kısma. Özellikle oyun yayıncılarının ihtiyaç duyacağı, fakat öte yandan elbette her konuda YouTube ve Twitch gibi platformlar üzerinden düzenli canlı yayın yapanların severek kullanacağı bir aksesuar olan ATOMOS Connect 4K Capture karta. Şimdi, cihazın kutusu içinden zaten 1 HDMI kablosu çıkıyor. Kamera üzerine, hemen yan tarafta görebileceğiniz yalın HDMI çıkışına bunu bağlıyor, diğer ucunu da ATOMOS Connect 4K Capture karta bağladıktan sonra bunu da bilgisayarınızın USB yuvasına takıyorsunuz. Ve sonrasında 4K video yayınları için her şey hazır hale geliyor. ATOMOS Connect 4K, canlı yayın için kamera üzerinden yapacağınız kayıtları HDMI'dan USB'ye dönüştürüyor ve böylece OBS, StreamLabs, Wirecast ve X-Split gibi uygulamalar üzerinden direkt olarak canlı akışlar sağlayabiliyorsunuz. Kullanımı oldukça basit ve özellikle canlı videolar yapanlar için Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit'i satın alma sebeplerinden biri diyebiliriz.

Özetle

Evet, geldik sonuca; videoya dışarıda başlayıp yine içeride sonlandırıyoruz. Sanıyoruz ki bu video, Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kit hakkında pek çok fikir vermiştir. Pek çok yönüne işaret ettik, yakından inceledik, gerek dış gerek iç çekimler hakkında fikriniz oldu sanıyoruz. Eğer halen sorularınız varsa tabii ki yorumlarda bekliyoruz, oradan da cevaplandırırız. Ama şu soruyu peşinen biz soralım: Bu kitin fiyatı ne kadar?

Canon EOS M50 Mark II Premium Live Stream Kiti, piyasada 11 bin 500 TL dolaylarında bulunabiliyor. Bunun zaten 8.000 TL'lik kısmı M50 Mark II ve üzerindeki lens olurken, diğer aksesuarları ayrı ayrı almaya kalkanız size daha pahalıya mal olacak. O anlamda da avantajlı bir kit olduğunu söylemek mümkün. Bu arada bu fiyatın Ekim fiyatı olduğunu da belirtelim; fiyatlar ilerleyen tarihlerde değişebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon EOS M50 Mark II
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
90
Görüntü Sensörü 22.3 x 14.9 CMOS
Görüntü İşlemcisi DIGIC 8
Etkin Pikseller Yaklaşık 24,1 megapiksel
Toplam Piksel Yaklaşık 25,8 megapiksel
Video Kaydı 4K/25p, Full HD/60p/120p
En Boy Oranı 3:2
Düşük Geçiş Filtresi Dahili/Sabit
Sensör Temizliği EOS entegre temizleme sistemi
Renk Filtresi Türü Ana Renk
Lens EF-M 15-45mm
Boyutlar 116.3 x 88.1 x 58.7 mm
Ağırlık 387 gr.