Canon Pixma G3411 İnceleme

Kompakt bağlantılı, yüksek verimliliğe sahip baskı, fotokopi ve tarama çözümü Canon Pixma G3411'i inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Kompakt tasarım
  • Yüksek kalite ve performans
  • Uygun maliyetli
  • Kullanım kolaylığı
  • Wi-Fi ve PIXMA Cloud desteği

Yazıcı dendiğinde akla genellikle sorun çıkaran, tam işiniz ona düştüğünde ya toneri ya kağıdı bittiğini söyleyerek adeta trip atan cihazlar aklımıza geliyor belki ancak bu bir bakıma pek de iyi bir cihaz kullanmadığınızı da gösteriyor. Elbette tonerini kağıdını eksik etmeyeceksiniz; ancak o durduk yere sorun çıkaran geçmişteki yazıcılardan bugüne epey bir yol kat ettik. Üzerine, teknolojinin de faydasıyla beraber elbette bu yolda onlar da akıllandı ve kullanışlı özellikler kazandılar. Bugün bu ürünlerden biri olan, kompakt yapıda, geniş bağlantı seçeneklerine ve yüksek verimliliğe sahip olan, hem baskı hem fotokopi hem de tarama işleriniz için kullanabileceğiniz, hepsi bir arada güzel bir yazıcı örneği olan Canon Pixma G3411'i yakından tanıyacağız. Eğer ofisiniz ya da eviniz için şu sıralar iyi bir yazıcı arıyorsanız –ki özellikle öğrencilerin okul proje ve ödevleri için bu tip kompakt yazıcıların her evin ihtiyacı haline geldiğini de düşünürsek bu bölüm işinize yarayacak bilgileri sizlere sağlayacak. O halde şimdi Canon Pixma G3411'i yakından tanımaya başlayalım.

Yazıcı dendiğinde akla gelen ilk markalardan biri olan Canon, dijital görüntü teknolojilerindeki tecrübelerini yıllardır yazıcılar yoluyla kağıtlara aktarıyor. Şirketin geniş bir yazıcı ailesi mevcut ve eminiz ki, yazıcı arayanlar da sık sık bu modelleri araştırmışlardır.

Canon Pixma G3411, şirketin Megatank serisinde bulunan kompakt boyda bir yazıcı. Tek fonksiyonu yazdırmak değil; tarama da yapabiliyor, pek tabii ki fotokopi alabiliyor ve öte yandan fotoğraflarınızı da bastırabiliyor. Oldukça kompakt boyutları sayesinde, çalışma masasında kendine bir köşede yer bulabilecek olan yazıcının üzerinde 1.2 inç boyutunda LCD bir ekran yer alıyor.

Kolay erişim için mürekkep tankları, yazıcının ön tarafına yerleştirilmiş. Böylece hem doluluk oranını görebiliyor hem de zahmetsizce mürekkep tanklarını değiştirebiliyorsunuz. Kutusu içinde 5 mürekkep şişesi ile beraber geliyor. Öte yandan bunlar bittiğinde de yeniden doldurulabilir bu mürekkep tankları ile sayfa verimliliği sağlayabiliyorsunuz. Kaldı ki, zaten Pixma G3411, bu konuda oldukça verimli bir cihaz. Halihazırda üzerindeki kartuşlarla 12 bin siyah, 7 bin sayfa baskı alabiliyorsunuz. BU nedenle özellikle çok baskı alıyorsanız, bu cihaz fazlasıyla ekonomik bir seçip olacaktır. Bu noktada da pandemi sebebiyle artık işini eve taşıyan çalışanlar ve tabii ki okul ödevleri ile projeleri için bol bol çıktı almak durumunda kalan öğrencilerin işi bir hayli kolaylaşacaktır.

Canon Pixma G3411'in işi kolaylaştıran bir diğer faydası ise Wi-Fi desteğine sahip olması. Canon'un Megatank serisindeki her cihaz Wi-Fi desteğine sahip değil, ancak bu cihazda Wi-Fi'ın olması, bağlantı konusunda büyük rahatlık sağlıyor. Wi-Fi bağlantısı sayesinde telefon, tablet ya da bilgisayarınızdan kolayca baskı alabiliyor, buluttaki dosyalarınızı da yine bastırabiliyorsunuz. Bunun için telefonunuza indireceğiniz Canon PIXMA Cloud uygulamasını kullanabiliyorsunuz.

Arkasındaki kağıt tepsisinde 100 sayfa saklayabilen Canon Pixma G3411, baskı konusundaki sayfa verimliliği yüksek kalitede baskı performansıyla da perçinliyor. 4800x1200 dpi çözünürlüğe kadar baskı alabilen cihazda, grafik ve fotoğrafların bulunduğu belgelerin de gayet canlı göründüğünü söyleyebiliriz. Zaten az önce de söylediğimiz gibi, Pixma G3411 ayrıca fotoğraf baskısı almak için de tasarlanmış bir yazıcı. Yani dijital kütüphanenizde tuttuğunuz fotoğraflarınızı böylece albüme koyabilir ve canlı şekilde saklayabilirsiniz. Sadece 60 saniye içinde 10 x 15 cm boyutlarında renkli fotoğraf baskısı alabilen Pixma G3411, ayrıca A4, Letter ve 20x25 cm gibi farklı ebatlarda da baskı alabiliyor Bu arada tam 2000 fotoğraf bastırabilmesi oldukça önemli. Bu da yine az önce belirttiğimiz, cihazın ne kadar verimli davrandığına ilişkin bir diğer bilgi.

Özetle

Evet, buraya kadar nelerden bahsettik? Kısaca toparlayacak olursak Pixma G3411, Wi-Fi desteği olan, özellikle çok sık renkli ya da siyah beyaz sayfa baskısı alan, ayrıca fotoğraflarını da bastırmayı isteyenler, ancak sayfa verimliliğini gözeten bir yazıcı arayanlar için ideal bir ürün oluyor. Tabii ki Pixma G3411, baskı işlemlerinin yanı sıra tarama ve fotokopi gibi işleri de halledebiliyor. Bunun için de cihazın üst kapağını kaldırıp taratacak ya da kopyalayacak belgenizi buraya koymanız yeterli. Evet, aslında hepsi bu kadar. Gayet kompakt ölçülerde, işlerinizi fazlasıyla basit ve sade şekilde halledebileceğiniz, ancak yüksek kalite ve uygun maliyetli bir yazıcı arıyorsanız Canon Pixma G3411 işinize bir hayli yarayacaktır.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon Pixma G3411
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
90
İşlevler Wi-Fi, Baskı, Fotokopi, Tarama, Cloud Link
Baskı Çözünürlüğü 4800 x 1200 dpi'ye kadar
Baskı Teknolojisi 2 Adet FINE Kartuş (Siyah ve Renkli) / Yeniden doldurulabilir mürekkep tanklı yazıcı
Siyah Beyaz Baskı Hızı Yaklaşık 8,8 ipm
Renkli Baskı Hızı Yaklaşık 5,0 ipm
Maksimum Kağıt Girişi Arka Tepsi Maks. 100 sayfa (düz kağıt)
Boyutlar 445 x 330 x 163 mm
Ağırlık 6,3 kg