Canon'un SLR fotoğraf makineleri 50 yaşında!

1959'dan bugüne: Canon'un SLR'leri 50. yaşını kutluyor. Peki ama bu 50 yıl nasıl geçti?

İyi ki doğdun SLR...

1959 yılının Mayıs ayında lanse edildiğinden bu yana dünya çapında 50 milyondan fazla satılan Canon SLR fotoğraf makineleri, günümüzde gerek amatör gerekse profesyonel fotoğrafçılık açısından yüksek bir kalite standardını temsil ediyor.

1987 yılında Canon EOS 650 ve EF serisi (Electro focus) lens sistemiyle doğan EOS serisi, dünya çapında eriştiği 40 milyondan fazla EF lens satışıyla rekorları altüst ederken, bu lenslerin 10 milyon adedinin son üç yıl içinde üretilmesi ile önemli bir rekora da imza atılmış oldu. Bu başarıda, fotoğrafçılıkta bugüne kadarki en radikal değişim olan filmden dijitale geçiş büyük rol oynadı.

Bu çıkış, Eylül 2003 tarihinde EOS 300D ürünüyle başladı ve büyük yankı uyandırdı. EOS 300D, genel tüketiciyi hedefleyen ilk ekonomik dijital SLR ürün olarak yeni bir segment yarattı. Aynı zamanda profesyonel EOS–1d serisi fotoğraf makineleri ve EF lensleri dünyadaki çoğu haber ve spor fotoğrafçısı( Profesyonel) tarafından tercih edildi.

Yeniliklerini full HD video çekimi yapabilen ilk fotoğraf makinesi olan EOS 5D Mark II modeliyle sürdüren Canon, teknoloji üreten bir firma olarak araştırma ve geliştirmeye sürekli yatırım yapıyor ve kullanıcılarına istekleri doğrultusunda, fotoğrafçılara mevcut en iyi makineleri sunmaya devam ediyor.

Canon, ilk fotoğraf makinesi Canon Flex'ten beri SLR (Single Lens Reflex) fotoğraf makineleri üretiyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları