Canon yeni DSLR modelini tanıttı: EOS 1300D

Canon, yeni giriş seviyesi EOS DSLR modeli EOS 1300D'yi tanıttı.

Canon yeni DSLR'ını tanıttı

Canon yeni giriş seviyesi EOS DSLR modeli EOS 1300D'yi tanıttı. DSLR fotoğrafçılığına giriş yapmak için ideal bir seçenek olan EOS 1300D modelinde yaratıcı fotoğraflar ve videolar çekmenize yardımcı olan birçok özelliğin yanı sıra şimdiye kadar kolay görüntü paylaşımı yapabilmeniz için Wi-Fi ve Dinamik NFC özellikleri bulunuyor.

Her çekimde kalite

Fotoğrafçı kalabalığından sıyrılıp ön plana çıkmak isteyen fotoğrafçılar için EOS 1300D modeline her türlü sahnede tüm ince detayların ve renk çeşitliliğinin yakalanmasına olanak tanıyan Canon'un DIGIC 4+ işlemcisi ve büyük bir APS-C boyutlu, 18 megapiksel sensörü eklendi. Kişilerin veya nesnelerin bulanık fon önünde kendini gösterdiği sahneler çekmek istiyorsanız, EOS 1300D'nin sığ alan derinliği size tam da bunu sunabilecek kapasitede. Bu fotoğraf makinesi, yakın plan çekimlerden doğa çekimlerine, portrelerden şehir manzarasına kadar, nerede olursanız olun, hemen paylaşmak isteyeceğiniz orijinal fotoğraflar yaratmanıza yardım ediyor. 80'den fazla EF lensi ve geniş çeşitlilikte aksesuar seçenekleriyle EOS 1300D, gerek bugün ihtiyacınız olan sonuçları gerekse gelecekte işinizi kolaylaştıracak esnekliği sunabilen çok yönlü bir DSLR modeli.

Saniyede 3 kare hızında çekim

DSLR fotoğrafçılığı, yeni başlayanlara göz korkutucu gelebilir ancak EOS 1300D ile bir DSLR'yi ilk kez eline alanlar bile, makineyi kutusundan çıkarttıkları andan itibaren dikkat çekicek kalitede fotoğraflar çekebilirler. Akıllı Sahne Modu tüm kontrolü fotoğraf makinesine verir ve sizin için doğru ayarı seçer. Dilerseniz mod kadranını çevirerek özel konular için tasarlanmış bir çekim moduna da, örneğin yeni Yiyecek moduna geçiş yapabilirsiniz. Vizör yoluyla hassas Otomatik Odaklanma yapılabilmesi, hareket eden konuların dahi odakta tutulmasını garantileyerek, saniyede üç kare hızla aksiyon sahneleri çekmenize yardımcı olur. Ayrıca eğlenceli, özgün kreasyonlar yaratmak isterseniz Oyuncak Kamera Efekti ve Balık Gözü gibi çeşitli Yaratıcı filtre seçeneklerini uygulayabilirsiniz.

Her detay Full HD kalitesinde

Fotoğraflama becerileriniz iyileştikçe yarı otomatik veya tam manuel kontrol modlarının sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Diyafram, enstantane hızı ve 100-6400 aralığında (ISO 12.800'e kadar genişletilebilir) ISO hızını kendinize göre, yaratıcı bir şekilde ayarlamanıza olanak tanıyan bu fotoğraf makinesi, size ışıklar söndüğünde veya hava karardığında bile favori anlarınızı çekme özgürlüğü tanır.

Bir profesyonelin elinden çıkmış izlenimi veren videolar kaydetmeniz için makinenin büyük sensörü sayesinde her detayı Full HD kalitesinde yakalayabilir ve ev ve tatil çekimlerinize sinematografik bir tarz katmak için sığ alan derinliğiyle çekimler yapabilirsiniz. Bu fotoğraf makinesi fotoğraf çekiminde olduğu kadar video çekimlerinde de aynı manuel kontrol seviyesini sunar. Video Enstantane modunu kullanarak bir dizi kısa klip çekebilir ve daha sonra bunları otomatik olarak makine içinde birleştirerek gününüzü özetleyen usta işi bir video sekansı elde edebilirsiniz.

Tek dokunuşla bağlantı

Paylaşın, saklayın ve yeniden keşfedin EOS 1300D, fotoğraflarınızı hareket halindeyken saklamanıza ve paylaşmanıza yardımcı olan NFC işlevine ve birçok yeni Wi-Fi bağlantısı işlevine sahiptir. NFC işlevini kullandığınız zaman uyumlu Android akıllı cihazlara tek bir dokunuşla bağlanabilir ve fotoğraflarınızı aktarabilirsiniz veya Canon'un Camera Connect Uygulaması ile uzaktan çekim yapabilirsiniz. Bu makinenin dahili Wi-Fi işlevini kullanarak Canon'un irista hizmeti dahil olmak üzere çeşitli bulut tabanlı hizmetlere doğrudan fotoğraf makinesinden¹ yükleme yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşılmaya hazır çevrimiçi galeriler yaratabilirsiniz. Ayrıca basit fotoğraf depolama ve paylaşma seçenekleri için EOS 1300D'yi Canon Connect Station CS100'e de bağlayabilirsiniz.

EOS 1300D - temel özellikler:

  • Kalabalık arasından ön plana çıkacağınız özgün fotoğraflar çekin
  • Kolayca bağlanın, görüntülerinizi dünyayla paylaşın
  • Fotoğraflar ve videolarda yaratıcılığı keşfedin
  • Güven içinde, çarpıcı detayları yakalayın
Okuyucu Yorumları