Castlevania efsanesi zirveye yürüyor

Dünyanın en ünlü aksiyon serilerinden Castlevania, sadece oyun platformlarında başarı elde elde etmiyor.

Castlevania'dan Müjdeli Haber!

Castlevania serisinin ilk oyunu, 1986 yılında Commodore, Amiga ve Atari platformlarında satışa sunuldu. Yapımcı stüdyo Konami'nin geliştirdiği Castlevania, dünyanın en çok satan oyunları arasında yer aldı. Söz konusu yapımı, 16'dan fazla devam oyunu ve genişleme paketi izledi.

Oyun 2010 yılında "Reboot" sürümüne kavuştu ve 2012 yılındaki devam yapımı Castlevania: Lord Of Shadow 2 ile büyük başarı elde etti. 2010 ve 2012'de yayınlanan oyunlar, dünya çapında "En çok satan oyunlar" listesine girmeyi başardılar.

Televizyon devi Netflix, fırsatı kaçırmayarak Castlevania ve Dracula efsanesini "animasyon" olarak beyaz cama uyarladı. Castlecania: Dracula's Curse'in öyküsünden ilham alan dizinin seslendirme kadrosunda; Richard Armitage, James Callis, Graham McTavish, Tony Amendola, Matt Frewer, Adetokumboh M'Cormack, Peter Stormare ve Jamie Murray'in yer aldığı yapım; Sam ve Adam Deats kardeşler tarafından yönetiliyor. Senaryo Warren Ellis tarafından kaleme alınmış.

Netflix iki sezonda 12 bölüm yayınlandı. Ancak asıl güzel haber üçüncü sezonun resmen onaylanmış olması... Üçüncü sezonun da, ikinci sezon gibi 12 bölümden oluşması bekleniyor. Yeni sezonda baş düşman, antik vampir kraliçesi Carmilla olacak. Yeni sezon, 2020 yılının ilk çeyreğinde yayınlanacak.

Okuyucu Yorumları