Catalyst 9.3: Resmi Windows 7 desteği geliyor

Aylık sürücü güncellemesi yeni bir şey değil, fakat ATI'nin bu ayki güncellemesi çok özel...

Catalyst'te 7 devrimi

AMD firması Radeon ekran kartları için yeni bir güncelleme yayımladı. Aylık rutinle güncellenen ekran kartı sürücüleri yeni 9.3 nolu sürümle birkaç yeniliği/değişikliği beraberinde getiriyor.

Öncelikle AMD bu sürümden itibaren Windows 7 için kararlı sürücüler çıkarmaya başladı. Daha önceden Windows 7'ye has Radeon ekran kartı sürücüleri yayımlanmıştı fakat bunlar daha çok beta öncesi bir ön sürümü (preview) temsil ediyordu. Firma bundan sonra yeni Windows için daha iyi optimize edilmiş sürücüler yayımlayacak. Elbette 7 sürücülerinin WHQL sertifikası olmayacak, zira Microsoft, Windows 7 için henüz bir WHQL sertifikası hazırlamadı. Microsoft bu adımı attığı anda sürücüler de WHQL imzalı olarak gelecek.

Diğer yandan Catalyst 9.3, R600 serisi (Radeon X1x00) ve öncesi ekran kartları için çıkan son aylık güncelleme oluyor. Bundan sonra R600 ve öncesi ekran kartları üç ayda bir güncelleme paketine dâhil edilecek. Böylece AMD, sürücülerinin ürün desteğini kısıtlamış ve güncel ürünlerine yönelik geliştirme yapmaya odaklanmış oluyor.

AMD yeni Catalyst 9.3 ekran kartı sürücülerinin, Windows 7'nin Windows Vista'dan daha verimli olduğunu gösteren önemli bir örnek olduğunu iddia ediyor. Firmaya göre Catalyst 9.3 itibariyle Windows 7'nin oyun performansı Vista'ya göre daha yüksek olacak.

Download: Catalyst 9.3

Okuyucu Yorumları