CD Yazıcı'lara Doping

CD Yazıcınız için yeni fonksiyonlar: CHIP, arkasında bir Plextor yazıcı saklanan OEM sürücünüzü nasıl güncel firmware konumunda tutacağınızı gösteriyor.

CD Yazıcı'lara Doping

Plextor 12/10/32A şu an piyasadaki en iyi CD yazıcılardan biri. OEM satıcılar bu aygıtı almayı tercih ediyorlar: Creative, Iomega, TDK. Tüm bunların arkasında bir Plextor 12/10/32A modeli gizli. Ancak OEM ve orijinal versiyonları arasında maalesef bazı farklar mevcut: OEM aygıtın firmware kayıt değeri orijinalle kıyaslandırıldığında değişiklik gösteriyor.

Bu değişiklik son kullanıcıları da etkiliyor: OEM aygıt kullanıcıları Plextor’un Firmware güncellemelerinden faydalanamıyorlar. Böylece, üzerine yazılmış Audio CD’lerin okunabilmesi, Audio Grabbing işleminin 32x hıza kadar yükseltilebilmesi ve CD metinleri ile daha iyi çalışmak gibi yeni ve ilginç fonksiyonlardan sadece orijinal Plextor kullanıcıları faydalanabiliyorlar. OEM firmaları ise güncelleme işini ağırdan alıyorlar. Tabii buna gerek duyarlarsa. Orijinal Plextor güncellemelerini yakından takip eden ve kullanıcılarına devamlı güncel firmware’ler sunan TDK söz konusu firmalar arasında bir istisna teşkil ediyor.
Artık Creative, Iomega ve TDK yazıcılarına sahip kullanıcıların da bir şansı var: OEM CD yazıcınızı orijinal bir Plextor 12/10/32A modeline dönüştüren bir program. Söz konusu aracı www.roundsparrow.com/comp/iomega1 web adresinden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Bu sayfa üzerinde kendi yazıcınızı arayın ve sayfa sonundaki Zip dosyasına ait download bağlantısına tıklayın. Bu arşiv dosyası içerisinde CD yazıcıların tanımını değiştirmek için üzerine çift tıklamanın yeterli olduğu EXE dosyaları bulunuyor. Ancak bu sadece Windows 98 altında mümkün.

Örneğin Iomega gibi aynı yapıdaki diğer OEM modelleri de söz konusu şekilde değiştirmek mümkün. Bunun için gereken tek şey bir Hex Editor (Onaltılık sayı düzeni editörü) ve bir ASCII karakter tablosu. Gereken ilk araç olan Hex editörünü www.expertcomsoft.com/download.htm adresinden, ikinci parça olan ASCII tablosunu da http://www.jspayne.com/io/ascii.html adresinden temin edebilirsiniz. Değiştirme işlemi sonrasında, bilgisayar yeniden açıldığında yazıcınız istediğiniz Plextor modeline dönüşecek ve bunun sonucunda orijinal firmware güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bir kere güncellendikten sonra yazıcınız üzerinde güncel Plextor Firmware’ini çalıştırabilirsiniz. Plextor’un yeni firmware’ini www.plextor.be adresinden elde edebilirsiniz. Bunun için üreticinin talimatlarını yerine getirmeniz gerekiyor.

DİKKAT! Kayıt değerini değiştirmek ve Firmware üzerine yazmak CD yazıcınızın zara görmesine neden olabilir. Bu işlem sonucunda ürün garanti dışı kalacaktır. Yani bir hata sonucunda artık kullanılmaz hale gelebilir. Bunun için söz konusu web sayfasındaki talimatları eksiksiz olarak yerine getirin. CHIP, meydana gelecek hasarlarda sorumluluk kabul etmeyecektir.

CD Yazıcı'lara Doping
Mobil Değişim: Bir CD yazıcının ismi kayıt değerinde saklanır. OEM aygıtların tanımlamaları özel araçlar ile değiştirilebilirler. Böylece üreticinin güncel firmware'leri kullanılabilir.

Okuyucu Yorumları