Cebimizi birkaç saniyede şarj edecek buluş!

Cebinizin birkaç saniyede şarj olduğu günler, bu müthiş buluş sayesinde çok yakın olabilir!

Pil sorununu bir çocuk çözdü!

Geleceğin bilim insanları, dünyayı değiştirme denemelerine çoktan başladılar. Örneğin 18 yaşındaki Eesha Khare (solda), sadece birkaç saniyede şarj olabilen bir süper kondansatör icat ederek 50.00 dolar kazanmayı başardı.

Khare, Intel'in düzenlediği International Science and Engineering Fair'de öne çıkan en önemli mucitten sadece bir tanesi. Khare ve sağındaki Henry Lin'in binlerce galaksiyi simüle edebilen modeli ise Intel'in genç bilim adamları ödülünü kazandı. 19 yaşındaki Ionut Budisteanu ise daha ucuz kendiliğinden giden otomobiller için geliştirdiği AI (yapay zeka) modeli için 75.000 dolar ve Gordon E. Moore ödülünü kazandı. Kısa vadede potansiyele sahip icat ise, cep telefonlarını hızla şarj etmemize izin verecek Khare'in icadı gibi görünüyor.

Süper kondansatör, şimdiye dek sadece bir LED'i yakmak için kullanılmış. Ancak bunu başarıyla yapabilen Khare'in özel süper kondansatörü, cep telefonlarına genişletilebilmek için potansiyele sahip. Bununla birlikte süper kondansatörün kendi başına yeni bir teknoloji olmadığını hatırlatmamız gerekiyor. Buluşun telefonlara ve diğer cihazlara genişletilebilmesi için büyük teknoloji şirketlerinin bu işe el atması gerekecek.

Eesha Khare, yeni çözümünü böyle anlatıyor! İzleyin!

Okuyucu Yorumları