Cebinizi kurtarmak için...

İnsanlar, ufak bir servet harcayıp aldıkları cepleri için hayatlarını riske atabiliyor. İşte kanıtı.

Cebinizi kurtarmak için...

Go Compare tarafından sunulan bir araştırmaya göre, insanların yarısı, yanan bir binaya eşyalarını kurtarmak için girse, öncelikli olarak cep telefonlarını kurtaracaklarını söylemekteler. iPhone sahipleri için ise bu oran %64'e yükselmekte.

Neyse ki, yanan bir binadan evcil hayvanları kurtarma oranı çok daha yüksek. Katılımcıların üçte ikisi, evcil hayvanları kurtarmak için, kendi hayatlarını riske atacaklarını söylemekteler. Eşyalar için en yüksek olan oranların ilk beşinin üçü, teknoloji ürünleri olmakta. Oluşturulan liste ise şu şekilde: Fotoğraflar (%53), cep telefonları (%50), laptop (%50), mücevher (%29), tablet (%20).

iPhone kullanıcılarının neredeyse üçte ikisi cep telefonlarını kurtarmayı deneyeceklerini söylerken, Motorola sahipleri, telefonlarını kurtarmaya en az çalışacak kişler olmakta ve sadece %29'u telefonlarını kurtarmaya çalışacaklarını söylemekteler.

Erkeklerin bir video oyun konsolunu kurtarmaya çalışmaları ise kadınlara göre iki kat (%67'ye %33) gibi gözükmekte.

Her ne kadar yangın yönetmelikleri, herhangi bir değerli eşyadan önce kendinizi kurtarmanızı söylüyor olsa da, Go Compare'in uzmanlarından Ben Wilson, bu durumun çok da garip olmayabileceğini söylemekte. "Çoğu insanın telefonlarını ve iPad'lerini birkaç dakika için kenara koymaya bile dayanamadıkları düşünülürse, toplum olarak büyük çoğunluğumuzun, onları (bu cihazları) kurtarmak için kendi hayatlarını riske atacakları bir çağda olmamız çok şaşırtıcı olmayabilir. Bizim önerimiz, düzenli olarak uygulamalarınızı, dosyalarınızı ve verilerinizi yedeklemeniz. Günümüzdeki bulut tabanlı hizmetler ile bu işlem çok kolay gerçekleşiyor..."

Okuyucu Yorumları