Cebinizi yavaşlatan uygulamalardan kurtulun!

Cebinizi yavaşlatan, pilinizi acımasızca harcayan uygulamaları bulmak, bu 4 bedava uygulamanin işi!

Cebinizi yavaşlatanı bulun!

Android'li cebinizin performansı, ilk gününkini mumla mı aratıyor? Bunun sorumlusu, haberiniz olmadan çalışan programlar olabilir. Bu programlar, pilinizin normalden daha çabuk tükenmesinden de sorumlu tutulabilirler. İşte cebinizdeki yavaşlığa neden olan uygulamaları bulmanızı ve onlardan kurtulmanızı sağlayacak 4 ücretsiz uygulama.

1. Carat

University of California Berkeley'den araştırmacılar, meydana getirdikleri uygulamayla telefonunuzdaki uygulamaları ve onu nasıl kullandığınızı analiz ediyor. Birkaç saat veya birkaç gün süren bu işlem sonrasında hangi uygulamaların pilinizi tükettiği size bildiriliyor. Uygulama size pil tüketiminizi azaltacak bazı önerilerde de bulunuyor, pilinizi cömertçe harcayan uygulamaları kapatabiliyor.

Carat'ın geliştiricisi, uygulamanın kendisinin çok az pil harcadığını söylüyor.

2. Otomatik kapatma uygulamaları (autokiller)

Arka planda çalışan uygulamaları otomatik olarak kapatmayı tercih ediyorsanız, bir "autokiller" uygulaması yükleyebilirsiniz. Bu tür uygulamalar arasında bulunan Smart RAM Booster, arka plan uygulamalarını otomatik olarak kapatacak şekilde yapılandırılabiliyor. Ancak bazı programların arka planda çalışmasının gerektiğini unutmayın ve tanımadığınız tüm uygulamaları beyaz listeye ekleyin.

Permission Explorer ile izinlerin izini sürün

Permission Explorer ile izinlerin izini sürün

3. Permission Explorer

Permission Explorer, telefonunuzda yüklü uygulamaların sahip oldukları izinleri liste şeklinde görmenize ve bu izinlerin ne işe yaradığını öğrenmenize izin veriyor. Bazı uygulamalar, hizmet amacının dışına çıkarak ilgisiz izinlere sahip olabiliyorlar. Permission Explorer ile bu tür uygulamaları ortaya çıkarmanız mümkün.

RECEIVE_BOOT_COMPLETED iznini isteyen uygulamalara dikkat edin, bu tür uygulamalar telefonunuzla beraber otomatik olarak başlayabilirler.

4. Autorun Manager

Autorun Manager, sisteminizle beraber başlayan ve pilinizi tüketen uygulamaları buluyor ve onların başlangıçta otomatik olarak açılmasını engelleyebiliyor.

Autorun Manager'ı kullanırken dikkatli olun, çünkü bazı programların düzgün çalışması için telefonunuzla başlaması gerekebilir. Ek olarak bazı uygulamaları devre dışı bırakmak, onların durmadan başlangıç listesine girmeye çalışmasına neden olabilir.

Okuyucu Yorumları