Cebinizin bozulan düğmesi için çözümler

iPhone ya da Galaxy... Cebinizin fiziksel düğmeleri bozulduysa, hemen yas tutmaya başlamayın!

Cebinizin düğmesi mi bozuldu?

Telefonuzda ortaya çıkan yazılımsal sorunları bir şekilde çözebilirsiniz. Ancak onu satın aldıktan birkaç sene sonra düğmelerinin bozulması, çok daha can sıkıcı olabilir. Telefonunuzun garanti süresi de dolduysa, iş başa düşmüş demektir. Tekleyen, düşen veya bozulan güç, ses ve giriş düğmeleri için birkaç çözüm var.

Android'li cebinizin düğmelerini Button Savior ile değiştirin

Android telefonuzun ses veya güç düğmesi artık çalışmıyorsa, fiziksel düğmeler yerine yazılımsal düğmeleri kullanabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olacak uygulamalardan biri olan Button Savior, ekranınızın yan tarafına küçük bir panel ekliyor ve güç, kamera, arama ve ses düğmelerine erişmenize izin veriyor. Root'lu ceplerde geri, arama ve diğer düğmeleri de yazılımsal olarak kullanmanız mümkün.

Button Savior size göre değilse, Volume Control Widget ile uyarı, alarm ve medya sesini ayarlayabilirsiniz. XDA kullanıcısı tobnddl, bu yazısında işinize yarayabilecek farklı seçeneklerden bahsediyor.

Bozuk iPhone düğmelerini canlandırma

Bozuk iPhone düğmelerini canlandırma

iPhone'daki seçenekleriniz Android'deki kadar çok değil. Ancak iOS 5 ile beraber gelen AssistiveTouch adındaki işlev, yeteri kadar iyi bir çözüm sunuyor. Ayarlar > Genel > Erişebilirlik > AssistiveTouch yolunu izleyerek işlevi etkinleştirin. Şimdi ekranınızın ortasında gri bir düğme göreceksiniz. Bu düğmeyi istediğiniz yere sürükleyerek çok sayıda işleve erişebilirsiniz. Ekrandaki giriş düğmesine basarak iPhone'unuzun giriş düğmesini kullanabilir, sesi açıp kapayabilir, çoklu görev menüsünü açabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Kısacası AssistiveTouch ile fiziksel düğmelerle yaptığınız hemen hemen her şeyi yapabiliyorsunuz.

Jailbreak'li bir iPhone'a sahipseniz daha basit birkaç seçeneğiniz daha var. SBSettings ile uyarı merkezine telefonunuzu kaptmaya, sesi ayarlamaya ve daha da fazlasına izin veren ayarlar ekleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları