Cebinizin ekranını nasıl temizlemelisiniz?

Cebinizin veya tabletinizin parmak izleriyle dolan dokunmatik ekranını nasıl temizlemelisiniz?

Çizmeden temizleyin!

Parmak izlerine kolayca maruz kalabilen telefonunuzun veya tabletinizin dokunmatik ekranını temizlemek için özel çözümlere, temizlik ürünlerine başvurmanıza gerek yok. Ancak onu silerken bazı noktalara dikkat etmeniz, bazı tür kumaşları ve maddeleri kullanmamanız gerkiyor. Aksi halde ekranınıza zarar verebilirsiniz.

Yapmamanız gerekenler

İsterseniz öncelikle ekranınıza asla dokundurmamanız gereken maddelerden başlayalım.

- Pencere camı temizleyici spreyler, içerisinde amonyak bulunan temizleyiciler veya alkol tabanlı temizleyiciler gibi sert kimyasalları hiçbir zaman kullanmayın. Sıvı kullanmanız gerekiyorsa, bir bezi hafifçe su ile ıslatarak ekranınızı silebilirsiniz. Dilerseniz özel ekran temizlik ürünlerine de başvurabilirsiniz, ancak bunları kullanmanız şart değil.

- Aşındıran kumaşları, kağıt havlu veya kağıt mendilleri kullanmayın. Bunlar, ekranınızı çizebilir. Bunun yerine hassas yüzeyleri temizlemek üzere tasarlanmış mikrofiber kumaşları kullanın. İsmine aldanmayın, bu kumaşları kolayca ve uygun fiyata bulabilirsiniz.

- Çok fazla su kullanmayın. Su kullanmanız şart ise, mikrofiber kumaşı sadece biraz nemlendirerek ekranınızı silebilirsiniz.

- Ekrana çok fazla bastırmayın, ona hasar verebilirsiniz.

Bir mikrofiber kumaş alın

Bir mikrofiber kumaş alın

Bir mikrofiber kumaş alın

Dokunmatik ekranları temizlemek için aslında tek ihtiyacınız olan şey, bir mikrofiber kumaş. Ekranınız çok kirli ise bir miktar suya da ihtiyacınız olabilir.

Bu kumaş, cam yüzeyleri çizmeden güvenle temizleyebilir. Eğer gözlük kullanıyorsanız, bu kumaşa zaten sahip olabilirsiniz. Keten bir kumaş parçası da kullanmanız mümkün, ancak temizlik açısından mikrofiber kadar başarılı olmayacaktır.

Mikrofiber kumaşlar, çok ince liflerden meydana geldiğinden dokunmatik ekranınızı çizmezler. Aynı zamanda yağ ve tozları ekranınızdan toplamayı başarırlar.

Ekranınızı nasıl temizleyeceksiniz?

Temizlik yapacağınız kumaşı elde ettikten sonra şu adımları izlemeniz yeterli:

1. Su kullanacaksanız, cihazınızı kapatmak iyi bir fikir olabilir. En azından ekranınızı kapatarak kirleri daha iyi görebilirsiniz.

2. Ekranınızı aynı yönde, dikey veya yatay olarak tekrarlayarak silin. Örneğin ekranınızın sol tarafından başlayın ve sağ tarafına doğru silin. Daha sonra bezi biraz aşağı kaydırarak aynı işlemi tüm ekranı silene kadar tekrarlayın.

3. Gerekliyse bir miktar suyu kumaşın kenarına uygulayarak onu biraz nemlendirin. Bezin nemli tarafıyla ekranı ikinci adımdaki gibi temizleyin. Lekeleri çıkarmak için küçük daireler şeklinde silmeniz gerekebilir.

4. Ekranı mikrofiber bezin kuru tarafıyla silin ve kurulayın. Ekranda kalan suyun kuruması için bekleyin, onu kurutmak için çok fazla uğraşmayın.

Mikrofiber bezi temizlemek için onu sabunlu bir suda yıkayabilir ve kurutabilirsiniz. Bezi temizlemek için de sert kimyasallar kullanmayın, aksi halde ona da hasar verebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları