Cebinizin pil ömrünü artırmanın 5 yolu!

Cep telefonunuzun pili bir gün bile dayanamıyor mu? Önerilerimize kulak verin, bu dertten kurtulun!

Piliniz hemen bitmesin!

Akıllı telefonunuzu aldığınızdan itibaren 1 sene veya daha uzun bir süre geçtiyse, pil ömründe bir kısalma farketmiş olabilirsiniz. Ancak telefonunuzun pilinin daha uzun süre ayakta kalması, bir takım ipuçlarını uygulamaktan geçiyor ve tamamen sizin elinizde. İşte pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayacak 6 ipucu:

1. Push e-posta'yı kapatın: Her 15 dakikada bir otomatik olarak e-posta kontrolü yapılması, özellikle birden fazla hesabınız varsa pilinizi hızla tüketecektir. E-posta denetleme süresini uzatıp, arkadaşlarınızdan önemli bir şey olduğunda size e-posta değil kısa mesaj yazmasını isteyebilirsiniz.

2. Konum hizmetlerini kapatın: Birçok uygulama, ihtiyaç duymadığı halde telefonun GPS alıcısını açabiliyor. Bu nedenle kullamadığınız zaman GPS özelliğini kapalı tutabilirsiniz.

Uyarılar ve diğerleri

Uyarılar ve diğerleri
Ekran parlaklığını azaltmak, önemli bir katkıda bulunabilir

3. Uyarıları kapatın: Gerek duymadığınız tüm sesleri, uyarıları kapatın, kullanmadığınız widget'ları kaldırın.

4. Ekran parlaklığını azlatın:
Cep telefonunuzun en çok pil harcayan bileşenlerinden biri ekranıdır. Eğer ekran parlaklığınız yüzde 100 olarak ayarlıysa onu yüzde 50'ye düşürün. Bu ilk başta hoşunuza gitmeyebilir ancak çok kısa sürede alışacaksınız ve pil ömrünüz uzayacaktır.

5. Cebinizden çıkartın: Telefonunuzun cebinizde olması, vücut ısınızla onu ısıtmanız demektir. Telefonunuzun ısınması ise pil ömrünü olumsuz etkileyecektir. Gerekmediği zamanlarda telefonunuzu cebinizde tutmayın.

Okuyucu Yorumları