Cebinizin üstünde beliren gerçek bir klavye!

Önümüzdeki sene kullanacağınız cep telefonunuzun ekranı, büyük ihtimalle bunu da yapabilecek!

Cep telefonunda yeni devrim!

Akıllı telefonlar ve tabletler yaygınlaştıkça, onları PC'ler gibi kullanmaya yönelik talepler de artıyor. Şu an PC'lerin yerini doldurmaktan uzak görünseler de, bu yenilikçi şirketlerin yeni fikirler denemesine engel değil.

Kaliforniya merkezli Tactus Technology, bir tablet üzerine onu sadece kullandığınızda beliren fiziksel tuşlar yerleştirmeyi başardı. Bunu "Mikroakışkanlar" ile başaran şirket, siz yazı yazmadığınız sırada tuşların tamamen kaybolmasını sağlayabiliyor. Tactus'un tuşları, ekran üzerindeki kanallar yoluyla çalışıyor. Bu kanallar, zehirli olmayan bir sıvıyla dolu ve kanallardaki basınç yükseltilerek tuşun oluşturulması sağlanabiliyor.

Şu an prototip olarak sunulan bir cihazda teknolojinin gerçekten de çalıştığı görünüyor. Ancak teknoloji, şimdilik toplu üretime hazır değil ve Tactus'un çözmesi gereken bazı sorunlar var (tuşlardan sürekli çıkan ses gibi). Bunun yanında tuşları yanlışlıkla patlatma ihtimalinizin de ortadan kaldırılması gerekiyor.

Teknolojinin kullanılabilir hale getirilebilmesi halinde özellikle ceplerine bakmadan mesaj yazanların ve görme engellilerin çok işine yarayacağını düşünüyoruz. Tactus, yeni teknolojinin 2013'ün sonlarında veya 2014'ün başlarında üretime geçmesini umuyor.

Okuyucu Yorumları