CeBIT 2009'da ziyaretçi bilmecesi...

En büyük teknoloji fuarı CeBIT 2009'da ne ararsanız var; ama asıl olması gerekenler ortada yok...

CeBIT bilmecesi!

Almanya'da her yıl düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CeBIT 2009 bu yılı beklenenden de sakin geçiriyor. Küresel ekonomik krizin gölgesinde başlayan fuar boş değil fakat daha önceki yıllardaki katılım adetleri mumla aranıyor. Bu yıl 200 bin metre karelik bir alana kurulan CeBIT 2009, geçen yıla oranla %20 daha az yer kaplıyor. Bunun sebebi ise daha önceden katılacağını duyurmuş olan 1000'den fazla firmanın son dakikada gelmekten vazgeçmiş olması.

Durum böyle olunca, düşen rakamlar ziyaretçi adetlerine de yansıdı. Her yıl fuar ortasında ziyaretçi rakamlarını gururla açıklayan Deutsche Messe, bu yıl rakamlar konusunda ser veriyor sır vermiyor. Israrlı sorulara rağmen firma yöneticilerinden Ernst Raue: "CeBITgüçlü bir başlangıç yaptı. Beklediğimiz ziyaretçi rakamlarına yakın katılım oldu" diyerek konuyu geçiştiriyor.

Bu yılki durgunluk şimdiden CeBIT 2010'a da yansıdı. Önümüzdeki yıl fuar her zamankinden bir gün kısa sürecek. Açıklama olarak katılımcıların Pazar gününü ülkelerine dönme ve geç kalmadan Pazartesi iş başı yapabilme isteği dile getirildiyse de, bu ifadeler pek inandırıcı bulunmadı.

Okuyucu Yorumları