CeBIT 2009: SSD disklerde kapasite şovu

OCZ'nin kapasite rekoru kıran yeni SSD diskini CeBIT 2009'da mercek altına aldık...

Kapasite harikası SSD...

Burak Akmenek
SSD atağı CeBIT'te de devam ediyor. Özellikle bu alanda başı çeken firmalardan birisi olan OCZ'nin standında gerçekten de bir sürpriz bizi karşıladı. Tam 1 TB büyüklüğünde bir SSD disk !

Bir ısınma sorunu olmadığı için diskin dışını kaplayan malzemenin plastik olduğunu belirtmeliyiz. Sakın aklınıza özel bir soğutma gelmesin. Bildiğiniz üzere SSD diskler çalışırken bir ısınma sorunu yaşamıyor. Veri transferini PCI-E 8X yuvasından yapan ürün ayrıca arka tarafındaki güç girişi ile güç ihtiyacını tamamlıyor. Ürünün 256 MB ön belleği bulunuyor ve en fazla 600 MB/s okuma ve 500 MB/s yazma hızı olduğu iddia ediliyor. Üründe donanımsal olarak RAID yapabilme olanağı da bulunuyor.

Standda gerçek zamanlı olarak test yapabilme olanağı da sunulmuştu. Yaptığımız testin sonucunu gene ürünle ilgili fotoğraflarımızın arasında görebilirsiniz. Ayrıca ürünün kasa içerisindeki kapladığı yeri de yine bu fotoğraflar arasında bulabilirsiniz. Fiyatının 1 TB için vergiler hariç 1200 dolar olduğu ürünün ayrıca 4 TB'a kadar versiyonları da bulunuyor

Okuyucu Yorumları