CeBIT Bilişim Euroasia 2009 kapılarını açıyor

CHIP Online CeBIT 2009'da: Türkiye'nin en büyük teknoloji fuarı, kapılarını 10. kez açıyor...

CeBIT 2009 başlıyor!

10. yılında CeBIT Bilişim Eurasia'yı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıyor. Avrasya'nın en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia, onuncu yılında kapılarını, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Çarşamba günü açıyor.

CHIP, CHIP Online ve LEVEL'ın da her yıl olduğu gibi yerini aldığı CeBIT, 7-11 Ekim tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. CeBIT'de CHIP'i 6. salonda, 6A12/ 21 adresinde bulabilirsiniz.

CeBIT Bilişim Eurasia 2009'da, binin üzerinde şirket 45 farklı sektöre yönelik kurumsal çözümlerin yanı sıra, 3G destekli dizüstü bilgisayarı, dijital fotoğraf makinesi, kamera, navigasyon, ev sinema sistemleri, akıllı ev sistemleri, dijital eğlence, donanım, yazılım ve çevre birimleri sergilenecek.

Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda Avrasya'ya açılan ticaret kapısı CeBIT Bilişim Eurasia, farklı ülke ve bölgelerden gelen onbinlerce profesyonel, yönetici, bilim adamı, kamu yetkilisi ve teknoloji meraklısını 7- 11 Ekim 2009 tarihlerinde 10'ncu kez TÜYAP Beylikdüzü Fuar merkezinde bir araya getirecek.

Geçtiğimiz yıl 5 bini genel müdür ve firma sahibi olmak üzere, 70 bin profesyonel; toplamda 160 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan CeBIT Bilişim Eurasia'da, krizde açılan yaraların bilişim teknolojileri ile nasıl sarılacağı gözler önüne serilecek. "İş Dünyası", "Tüketici Elektroniği" ve "Dijital Yaşam" olmak üzere 3 ana bölümden oluşan CeBIT Bilişim Eurasia 2009, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl iş dünyası bölümündeki yeniliklerle ve uluslararası katılımda görülen artışla ön plana çıkacak.

CeBIT'te kimler var

CeBIT'te kimler var
CeBIT'te kimler yok ki?

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların dünyaya açılma fırsatı bulduğu CeBIT Bilişim Eurasia ile Avrasya'nın en büyük uydu iletişimi, yayıncılık ve TV sektörü fuarı olan Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009'un yanı sıra; Interpromedya tarafından düzenlenen ''Bilişim Zirvesi'09''un ortak açılışını 7 Ekim 2009 Çarşamba günü Interexpo Salonu'nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı açılışa, Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr Andreas Gruchow, Interpromedya Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurdakul, Sony Eurasia Ülke Müdürü Murat Küçüksaraç, Eutelsat Ortadoğu ve Ortaasya Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Korur, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, ve Türsat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay konuşmacı olarak katılacak.

Fuar büyüyor!

Fuar büyüyor!
Cebit her yıl büyüyor

Son yılların en gözde ürünleri arasında yer alan dizüstü bilgisayarları için geliştirilen 3G uygulamalarının yanı sıra en yeni donanım, biometrik sistem, ofis ekipmanı ve yazılımların sergileneceği CeBIT Bilişim Eurasia'da, şirketler uluslar arası arenada iş birliği yaratma fırsatı bulacak.

Bu yıl "İş Dünyası" bölümüyle daha da ön plana çıkacak olan CeBIT Bilişim Eurasia, toplam 60 bin metrekare alanda hazırlanan 12 tematik bölümüyle; ziyaretçilerine bilişimle dolu 5 gün yaşatacak. Farklı sektörlere yönelik kurumsal çözümlerin tanıtılacağı İş Dünyası salonlarında ticari yazılımlardan, mobil iş çözümlerine, bankacılık ve finans uygulamalarından telekom altyapısı ve Ar-Ge teknolojilerine kadar birçok konu ele alınacak. Bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı mekanda, Avrasya'nın en büyük uydu iletişimi, yayıncılık ve TV sektörü fuarı olan Broadcast, Cable & Satellite Eurasia 2009'da fuarın 8, 9 ve 10'ncu salonlarında gerçekleşecek.

Broadcast, Cable & Satellite fuarında da ziyaretçilerin uygun fiyata alışveriş yapabilecekleri bir "Uydu Market" yer alacak. Fuar kapsamında Anadolu'daki uydu operatörleri ve yerel TV kanallarının üst düzey yöneticilerinin fuarı ziyaret etmelerine yönelik iki özel heyet programı ve 10 -11 Ekim 2009 tarihlerinde Uluslararası Konferans Programı düzenlenecek.

Fuarın ana sponsoru TÜRKSAT

Fuarın ana sponsoru TÜRKSAT
Esas olaylar 6. ve 7. Salonlarda gerçekleşecek

Türksat
Yazılım, donanım, hizmet ve mobil iletişimdeki en yeni teknolojilerin ilk defa görücüye çıkacağı CeBIT Bilişim Eurasia'nın bu yılki Ana Sponsorluğu'nu Türksat üstlendi. Fuarın forumlar ve Resmi Havayolu Sponsoru Türk Hava Yolları olurken, Broadcast Cable & Satellite Eurasia'nın Ana Sponsoru Eutelsat, Konferans Sponsoru ise, Sony Eurasia oldu.

Dijital Dünya'nın en yenileri 6 ve 7'nci Salonda
Hem iş hem de tüketici elektroniği ve dijital yaşama ilişkin teknolojilerin görücüye çıkarılacağı 6 numaralı Tüketici Elektroniği salonunda, günlük hayatta ve iş ortamında kullanılan navigasyon, dijital görüntüleme, dijital eğlence, donanım ve çevre bilimleri, ev sinema sistemleri, akıllı ev sistemleri ve otomasyonlar tanıtılacak. TÜBİTAK'ın da Türkiye'deki Türk mühendislerce yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla yer alacağı 6'ncı salonda; iş ve kariyer, eSağlık/Telesağlık ve kamu sektörü bölümlerinin yanı sıra, önceki yıllardan farklı olarak Webciety tematik bölümü, fuara farklı bir hava katacak. Online sosyal ağ, e-ticaret firmaları, online pazarlama firmaları ve yazılım tedarikçilerinin yer alacağı Webciety tematik bölümünde pazarlama profesyonellerinin yanı sıra halkla ilişkiler, sosyal ağ kullanıcıları, medya ve blog yazarları bir araya gelecek.
Fuarda son kullanıcılara hitap eden ve 7'nci salonda konuşlandırılan "Dijital Yaşam" bölümünde ise, dijital sistemler, mobil ürünler, servisler, yazılımlar ve uygulamalar sergilenecek. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Bilişim Market'in de bu bölümde konumlandırıldığı fuarın 7'nci salonunda telekomünikasyon hizmetleri ön plana çıkacak. 11 Ekim 2009 Pazar günü sona gerecek olan CeBIT Bilişim Eurasia'nin, giriş ücreti 20 TL olarak belirlendi.

Bilişim Zirvesi

Bilişim Zirvesi
Yeni dünya, yeni yaşam

Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde CeBIT Bilişim Eurasia 2009 ile aynı gün Interpromedya tarafından düzenlenen ''Bilişim Zirvesi'09''da start alacak. 7-10 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek zirvenin bu yılki ana teması: ''Yeni Dünya Yeni Yaşam''.

Telekom, e-sağlık/tele sağlık, e-devlet, savunma ve yeni medya konferansları ile iş dünyasına yönelik iş çözümlerinin ve teknoloji oturumlarının yer alacağı Bilişim Zirvesi'09'da; 4 gün boyunca 6 konferans, 27 farklı oturum yapılacak.

Bilişim dünyasının profesyonelleri ile iş dünyasının profesyonellerini tek bir noktada buluşturan ve bilişimin sunduğu çözümlerden herkesin maksimum oranda fayda görmesini sağlayan Zirve'de, yakınsama kavramının teknolojideki önemi, günlük hayatta neleri değiştirdiği konuları aktarılacak.

Okuyucu Yorumları