CeBIT:Microsoft, dokunmatik masayı gösteriyor

Microsoft CeBIT'te bombayı patlattı. Merakla beklenen Surface teknolojisi gözler önüne serildi...

CeBIT'de MS Surface!

Microsoft, insan ve makine arasındaki bariyeri inceltmek istiyor ve CeBIT 2008'de geleceğin oturma odası PC'sini tanıtıyor. Surface ismindeki bilgisayar-masa, bu sene içinde multimedya uygulamaları ile olan etkileşimde bir devrim yaratacak.

Surface'ın arkasında Windows Vista yüklü orta-seviye bir PC ve LAN, W-LAN ve Bluetooth gibi iletişim arayüzleri var. Fakat bilgisayar bir kasanın yerine Microsoft'un 30 inç (76,2 cm) dokunmatik ekranla kapattığı bir masanın içinde yer alıyor. Yüzey, sıradan çoklu-dokunmatik ekranlardan farklı olarak birden çok parmak ve el hareketi baş edebiliyor. Bu iş için yüzeyde sayısız basınç noktası mevcut, böylece tek bir kullanıcı veya ufak bir kullanıcı-grubu Surface ile çalışabiliyor.

Gösterilen Surface-uygulamaları şu an için mutfak sanatı ve ticaret üzerinde yoğunlaşmış: Masanızın üzerine konan içecek ile ilgili detaylı bilgiyi kolayca çağırabilir, bir otelde kalacağınız süre zarfında dinleyeceğiniz parçaları liste haline getirebilir veya Surface masasına koyduğunuz kredi kartının üzerine restoran fişlerini sürükleyin ve ödemeniz otomatikman yapılsın.

Gelecekte dijital kamera, MP3 çalar veya cep telefonu gibi cihazlar barkot benzeri işaretlerle piyasaya sürülecek. Bu işaretler Surface ile grafiksel veri değiş-tokuşunu kolaylaştıracak. Microsoft, Surface'in son kullanıcıya ne zaman sunulacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. Hedeflenen fiyat ise 4500 ila 7600 Dolar arasında.

Video: Surface CeBIT tanıtımı

Video: Surface CeBIT tanıtımı

Okuyucu Yorumları