CeBIT'te teknoloji rüzgarı!

Teknolojinin önde gelen isimlerinden Digitus, yeni ürünleriyle CEBIT'te gövde gösterisi yapıyor...

CeBIT'te teknoloji rüzgarı!

Evinize veya ofisinize gelen Internet'i kablosuz olarak bilgisayarlara dağıtmak Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası (Wireless LAN Access Point) ürünü ile artık çok kolay! Digitus Kablosuz Erişim Noktası ürününü kullanarak Internet'e veya Yerel ağa bağlanan mobil durumdaki kablosuz bilgisayarların birbirleriyle haberleşmesi mümkün hale geliyor. Erişim noktası adından da anlaşılabileceği gibi yerel ağ ile kablosuz bilgisayarlar arasında veri değiş-tokuşunu sağlayan bir köprü görevi görüyor. Bulunduğunuz ortamdaki yerel ağa kablosuz özellikler eklemek istendiğinde, kablosuz bilgisayarlar ile yerel ağdaki verilere ve kaynaklara erişebilmek için tek yapmanız gereken Digitus Kablosuz Erişim Noktası ürününü yerel ağınıza bağlamak.

Erişim noktası, telefon santralleri gibi merkezde çalışarak ağdaki bilgileri kablosuz bilgisayarlara, kablosuz bilgisayardan alınan bilgileri de ağa transfer etme görevini üstleniyor. Her bilgisayarın TCP/IP protokolü üzerinden ağa bağlanabilmesi için bir IP adresi alması gerekiyor. Erişim noktası içerisinde bir DHCP sunucusu bulunuyor ve bu sunucu ağdaki bilgisayarlara IP adreslerini dağıtarak ağdaki trafiği düzenleyebiliyor. Kablosuz aygıtlar ile kablolu aygıtlar arasında bir ayrım gözetmeyen Digitus Kablosuz Erişim Noktası, aynı anda 255 bilgisayara IP dağıtabiliyor. Kurulum için herhangi bir ayara veya üst düzey ağ bilgisine gerek duymayan Digitus Kablosuz Erişim Noktası, sempatik boyutuyla evlerde veya küçük ofislerde rahatça kullanılabiliyor. Klasik Internet paylaşımında Internet'i paylaştıran bilgisayarın sürekli olarak açık olması ve Internet'e bağlı olması gerekliği Digitus Kablosuz Erişim Noktası'nın üzerinde bulunan yazılım ile ortadan kalkıyor.

İster kablolu olsun ister kablosuz, ağ üzerinden Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası ile Internet'e açılan bütün bilgisayarlar tam olarak erişim hakkına sahip oluyorlar. Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası, kapalı alanda 100 metre, açık alanda ise 300 metre kapsama alanına sahip. Kablosuz iletişimin güvenli bir şekilde yapılması için Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası, 64 bit veya 128 bit şifreleme yapabilen WEP (Wireless Equivalency Protocol) ve WPA protokollerini destekliyor. Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası, ağ üzerinden bağlanan bilgisayarlara belli çerçevelerde erişim hakkı tanıyabiliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak erişimi kısıtlamak gibi imkanlar da bulunuyor.

Erişim noktasını kullanarak kablosuz ağ iletişimini gerçekleştirmek için özellikle Notebook bilgisayarlar için geliştirilmiş olan Fast Ethernet ve Gigabit PCMCIA Kablosuz Ağ Kartı ile 54 Mb/s hızında iletişim kurulabiliyor. Ön tarafında güç, kablosuz ağ ve yerel alan ağ bağlantısı hakkında bilgi veren LED'ler bulunan cihazın arkasındaki anten bağlı olduğu yerde 90 derece açılabiliyorlar. Bu sayede anten dikey olarak istenilen açılarda ayarlanabilmeye olanak tanıyor. Ayrıca çıkartılabilir olması alternatif anten seçeneklerinin de değerlendirilebilmesine imkan tanıyor. Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası, IEEE 802.11b ve IEEE 802.11g standartlarını destekliyor. Sinyal gücüne ve kalitesine göre 1, 2, 5.5, 6, 9, 11, 12, 18, 24, 36, 48, 54Mbps hızlarından birini otomatik olarak seçiyor ve bağlantı sırasında hızını sürekli otomatik olarak ayarlıyor. Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası ürününün arkasına baktığımızda soldan sağa doğru sırası ile güç girişini, reset ve 1 adet RJ45 (Fast Ethernet) girişini görüyoruz. Kutuyu açtığımızda karşımıza Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası, bir adet sökülebilir anten, güç adaptörü ve kullanım kılavuzu çıkıyor. Ağ güvenliğini artırmak için ESSID (Extended Service Set Identifier) kimlik doğrulaması ve MAC adres kontrol işlemi yapılabiliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak Broadcast Service Set Identifier (SSID) özelliği devredışı bırakılabiliyor.

Bu sayede davetsiz misafirlerin bağlantınızı paylaşması isteye bağlı olarak engellenebiliyor. Digitus DN-7018 Kablosuz Erişim Noktası, tekrarlayıcı (Repeater) ve köprü (Bridge) özelliği sayesinde kapsama alanını genişletebiliyorsunuz. Tekrarlama işlemi yapan kablosuz erişim noktalarından herhangi birinin sinyalini bir başka kablosuz erişim noktasına da tekrarlatabiliyorsunuz. Bu şekilde istediğiniz kadar tekrarlayıcı koyarak kablosuz sinyalinizi istediğiniz her yere taşıyabiliyorsunuz.

Digitus USB Mikroskop Kamerası

Digitus USB Mikroskop Kamerası

Günümüzde USB aygıtlar tüketicilerin gündeminde olmaya devam ediyor. Digitus'un ürün yelpazesine kazandırdığı USB Mikroskop Kamera ürünü tüketicilerin kalbinde taht kurabilecek nitelikte bir ürün. Başta eğitim ve tıp gibi bir çok sektörün faydalanabileceği USB Mikroskop Kamerası, endüstriyel ve cerrahi uygulamalar (cihaz tamiri, deri incelemesi, saç diplerinin incelenmesi v.s.) için tasarlanmış bir ürün.

Para, pul, mücevher gibi özel ilgi alanlarına sahip koleksiyoncuların rahatlıkla kullanabilecekleri USB Mikroskop Kamerası, aydınlatma özelliği sayesinde kitap, dergi ve gazete okumakta zorlanan kişiler için yardımcı bir gereç olarak da kullanılabilmektedir. Kullanımı son derece kolay olan bu aygıt, bilgisayarınızın USB portuna bağlanarak elektrik kaynağını almaktadır. Bu bakımdan ilave bir güç adaptörü ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. USB 2.0 standardını destekleyen USB Mikroskop Kamerası, 10 – 200x değerleri arasında zoom kabiliyetine sahiptir. Fotoğraf çekme ve hareketli görüntüleri kaydetme imkanı sunan bu ürün kayıt altına alınan görüntüleri bilgisayar ekranına 640 x 480 çözünürlük değerlerinde aktarabilme imkanına sahiptir. Saniyede 30 kare yakalama imkanına sahip olan USB Mikroskop Kamerası bu bakımdan net bir görüntü kalitesi sunmaktadır.

Beraberinde gelen stand kanalıyla masaüstüne sabitlenebilen USB Mikroskop Kamerası, Windows işletim sistemleri ile uyumlu çalışmaktadır.

Assmann'dan 90W notebook güç adaptörü

Assmann'dan 90W notebook güç adaptörü

Assmann'ın yeni piyasaya sunduğu 90W'lık notebook güç adaptörü her türlü dizüstü bilgisayarla uyum sağlıyor. Adaptörün üzerinde bulunan USB arabirimi sayesinde aynı anda cep telefonunuz, PDA, iPod, müzik çalar gibi diğer mobil cihazlarınızı da şarj edebilirsiniz.

Evde ve ofiste rahatlıkla kullanabilmeniz için tasarlanan adaptör aynı zamanda notebook'un aşırı akım almasını, voltaj dalgalarından etkilenmesini, aşırı ısınmasını engelleyen korumalara da sahip. Her notebook ile uyumlu Assmann notebook adaptörü iki yıl garantili. Bimel Ltd. Şti.'nin distribütörü olduğu ürünün fiyatı 66 USD civarında.

Digitus'tan Disk kutusu

Digitus'tan Disk kutusu

Metal şasiye sahip DA-70530 model Disk Kutusu, JBOD (Just A Bunch Of Disk) özelliği sayesinde taşımakta olduğu disk'leri tek bir disk olarak görebilmektedir.

Bu sayede DIGITUS DA-70530 ürünü büyük boyutlu ses ve görüntü dosyalarını depolamak için elverişli bir ortam sunmaktadır. Bağlantı arayüzü USB 2.0 olan DIGITUS DA-70530, 3.5 Inch ATA33/66/100 HDD'yi desteklemektedir. 2.5 Inch HDD'ler için de ideal bir çözümdür. (2.5 Inch HDD desteği için ilave adaptör temin edilmelidir.) Ön panelde bulunan LED göstergeleri sayesinde disk kutusunun çalışması hakkında detaylı bilgi edinebilmek mümkündür. (Güç, soğutucu fan, JBOD mod v.s.) Windows ve Mac işletim sistemlerini destekleyen DIGITUS DA-70530, dahili güç kaynağına sahiptir. İlave güç gerektirmez.

DIGITUS parmak izi okuyucusu

DIGITUS parmak izi okuyucusu

DIGITUS Parmak İzi Okuyucusu ile bilgisayarlara ve internet sitelerine izinsiz erişimler engellenebiliyor, veri güvenliği sağlanıyor. Bilgisayar sahipleri bilgisayarlarını gönül rahatlığıyla açık bırakıp çalışma mekanlarını diledikleri süre kadar DIGITUS Parmak İzi Okuyucusu sayesinde yalnız bırakabiliyorlar.

DIGITUS Parmak İzi Okuyucusu, bilgisayar kullanıcılarını açılış şifresi girme zahmetinden kurtarıyor. DIGITUS Parmak İzi Okuyucusuna tanıtılan Parmak izi örneğini bilgisayara açılış şifresi olarak tanıtabilmek mümkün. DIGITUS Parmak İzi Okuyucusu beraberinde gelen yazılım ile sadece bilgisayardaki dosya, klasör ve sürücülere erişim kısıtlaması yapılmıyor; aynı zamanda şifreli erişim zorunluluğu getirilebiliyor.

DIGITUS çok fonksiyonlu sunucusu

DIGITUS çok fonksiyonlu sunucusu

USB Net Teknolojisini destekleyen DIGITUS Çok Fonksiyonlu Sunucu ürünü sayesinde USB arayüzüne sahip çevre birimleri ağa dahil edilebiliyor.

Yakın bir tarihe kadar LPR ya da RAW protokolünü destekleyen yazıcılar ağ ile ilişkilendirilebiliyordu. DIGITUS Çok Fonksiyonlu Sunucu ürünü sayesinde tüm yazıcılar, depolama ürünleri ve tarayıcılar USB arayüz üzerinden ağa bağlanabiliyor

DIGITUS yönetilebilir switch yelpazesi

DIGITUS yönetilebilir switch yelpazesi

DIGITUS Yönetilebilir Switch Yelpazesiyle gigabit bağlantı seçeneği, yüksek port hacmi ve SFP bağlantı seçenekleri sunuyor.

DIGITUS yelpazesini kurumsal network pazarında sorunsuz çalışabilecek ürünlerle genişletiyor. Gigabit bağlantı seçeneğine sahip, yönetilebilir 2 farklı switch modeliyle (DN-8021B ve DN-8022B) orta ve büyük ölçekli network'lerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

16 ve 24 adet Gigabit bağlantı yuvalarına sahip switch'ler 4 adet SFP yuvaya sahip. IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3z ve IEEE 802.3x Ethernet standartlarını destekleyen bu switch'ler fiber bağlantılar için SFP yuvaları içeriyor. Web tabanlı yönetilebilirliği ve VLAN özelliği sayesinde büyük bir network'ü küçük kullanıcı gruplarına ayrılabilmekte, bu sayede network performansı ve güvenliği daha iyi sağlanabilmektedir. Switch'lerin üzerindek port trunking özelliği sayesinde birden fazla port gruplandırılabilmekte, gigabit uplink üzerinde olusan asırı trafik yoğunluğu bu yolla rahatlatılabilmektedir. Switch'ler network ortamında yaşanan sorunların kolaylıkla teshis edilebilmesi için port mirroring özelliği de sunmaktadır.Switch'ler dahili güç kaynağına sahip oldukları için elektrik beslemesi için ilave bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymazlar. Dört adet öncelik kuyruğu ve üstün Servis Kalitesi özellikleri (Quality of Service (QoS)) sayesinde Switch'ler; ses, görüntü ve veri iletişiminin bir arada olduğu network ortamlarında kullanılabilmektedir.

Digitus SATA Disk standını tanıttı

Digitus SATA Disk standını tanıttı

Yedekleme ve servis hizmetleri ile uğraşan kuruluşların ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlanmış olan SATA disk standı Digitus tarafından piyasaya sunuldu. Bozulan disklerin kontrolünün kısa sürede yapılmasını sağlayan Digitus DA-70540, Windows ve Mac işletim sistemleri ile uyumlu çalışıyor.

SATA arabirimini desteklemesi koşuluyla tüm 2.5 ve 3.5 inç disklerle rahatlıkla kullanılabiliyor.

Sade tasarımıyla ve kompakt boyutuyla dikkatleri çeken Digitus DA-70540, montaj ve demontaj sırasında disklere zarar gelmemesi amacıyla diskin sistemle bağlantısını kurabilmesi ve kesebilmesi için arka panelinde güç tuşu bulunduruyor.

Bilgisayar bağlantısı için USB 2.0 arabirimini kullanan Digitus DA-70540, 2.5 inç disklerin bağlantısında gücü USB'den alıyor. Ancak 3.5 inç diskler için güç adaptör kullanımı zorunlu hale geliyor. Ürün beraberinde gelen adaptör bu ihtiyacı kolaylık karşılıyor.

Kullanım kolaylığı sunan Digitus DA-70540 ürünü için tek yapılması gereken Docking Station'ın diski oturtmak için kullanılan kapaklı bölmesine herhangi bir 2.5 ya da 3.5 inç SATA diski yerleştirmek. Bu işlem sonrasında çok kısa bir süre içerisinde ürüne bağlanmak mümkün hale geliyor.

DIGITUS'tan Speed Dome Kamerası

DIGITUS'tan Speed Dome Kamerası

Güvenlik konusu gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Gerek işyerlerinin güvenliği söz konusu olsun gerek park alanları ya da özel mülklerin güvenliği olsun DIGITUS Speed Dome Kamerası bu gereksinimlere cevap vererek en üst seviyede koruma sağlar.

Kamera iz takip edebilme kabiliyeti sayesinde hareket olduğu anda kayda geçmektedir. Bu sayede hedefine kolaylıkla odaklanabilmektedir. 22x optik zoom mekanizması sayesinde mülkünüzü çok uzak mesafelerden gözetlememiz mümkündür. DIGITUS Speed Dome kamerası keskin ve yüksek çözünürlüklü görüntü sunar. Görüntü sinyallerinin yanısıra ses sinyali kameraya isteğe bağlı olarak takılabilecek mikrofon kanalıyla aktarılabilir.

Gelişen data sıkıştırma teknolojileri sayesinde görüntüler MPEG4 ya da MJPEG formatında gerçek zamanlı olarak iletilebiliyor. Işık hassasiyeti oranı 1 Lux değerinin altında olduğu için zayıf ışık ortamlarında görüntüler sağlıklı bir şekilde kaydedilip kamera tarafından seçilebilmektedir. Suya dayanıklı muhafazası sayesinde dış ortam için uygun ve kötü hava koşullarında rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Kamera ürün beraberinde gelen Central Managemenent System (CMS) yazılımı ile yönetilir. Aynı anda 16 adet kameranın görüntüsü bilgisayar ekranında görüntülenebilmektedir. Olay anında, herhangi bir anormal durum söz konusu olduğunda kamera görüntüleri mobil telefonlara aktarılabilmektedir.

DIGITUS Speed Dome kamerasını suçla mücadelede çaydırıcı araçlardan biri olmayı hedeflemektedir.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları