Cebit2009: 10 saniyede açılan işletim sistemi

Fuar başlamadan bir gün önce Cebit'e sızdık; 10 saniyede açılan işletim sistemini inceledik...

10 saniyede açılan PC!

Avrupa'nın en büyük bilişim etkinliği Cebit, kapılarını bugün açıyor. CHIP Online fuar alanına bir gün önceden ulaşıp yenilikleri mercek altına almaya başladı bile... İlk durağımız MSI standı oldu.

MSI'ın standında başlayan ve devam eden etkinliklerde firma en son ürünlerini ortaya çıkardı. Fuara erken gitmenin avantajlarıyla daha fuar başlamadan bunları size duyurabiliyoruz.

MSI'ın standında incecik dizüstü bilgisayarlardan dokunmatik ekranlı bilgisayarlara kadar bir çok yeniliği gördük. Bunun yanısıra hibrid (hem SSD ve 2,5 inçlik sabit diskin bir arada bulunduğu ) netbooklardan daha piyasaya çıkmayan ekran kartları ve anakartlara kadar bir çok yenilik ilgimizi çekti. MSI'ın standın gerçekten de her tarafından yenilik fışkıran bir teknoloji merkezi olmuş. Bu yenilikleri ve devamını hem sitemizde hem de dergimizde okuyabileceksiniz.

Fakat bir ürün vardı ki gerçekten bir benzerine daha rastlamadık ve bizde fuarın en yaratıcı fikir ödüllerinden birisini alabilir. Yeni P45 serisi anakartlarla beraber verilecek Winki isimli bu yenilik aslında minik bir USB bellek. Fakat bu belleği anakartınızın üzerine takıyorsunuz ve bilgisayarınızı açarken F5 tuşuyla Winki üzerinde açmayı tercih edebiliyorsunuz.

Yeni P45 serisi anakartlarla beraber verilecek olan Winki çok yaratıcı bir çözüm!
İşte 10 saniyede açılan işletim sistemi: Winki

Winki'nin üzerinde kendine has bir Linux işletim sistemi var. Böylelikle bilgisayarınızın sabit diskten açılıp bir sürü programı yüklemesini beklemek yerine 10 saniye içerisinde (gerçek zamanlı olarak ölçtük) sisteminiz açılıyor ve hiç beklemeden Firefox aracılıyla Internete bağlanabiliyor, MSN Messanger, Skype gibi yazılımları kullanabiliyor ve flaş belleğinizin üzerindenki fotoğraflarınıza bakabiliyorsunuz. Yani bilgisayarınızı basit işler için kullanacaksanız hem hızla açabiliyor, hem de güç tasarrufu yapıp daha sessiz çalışabiliyorsunuz.


Haberlerimiz devam edecek. Bizi izlemeye devam edin!

Okuyucu Yorumları