Çekirdek sayısı durmadı, yine arttı!

Intel'in yeni masaüstü ve sunucu işlemcileri heyecan uyandıran gelişmeler içeriyor!

Çekirdek sayısı yine arttı!

Intel'in yüksek performanslı sunucu işlemcileri ailesine yeni bir üye katıldı: Westmere-EX.

Gulftown serisini takip eden bu işlemci Intel'in en son 32nm Westmere çipi oluyor. Nehalem 45nm mimarisine oldukça yakın bir tasarım. Bununla beraber 45-32nm farkı sayesinde Westmere-EX tek bir sokete 10 çekirdek sığdırıyor. HyperThreading teknolojisi sayesinde bu pratikte 20 işlemci çekirdeği gibi işliyor.

Süperbilgisayarlar için kullanılabilecek olan işlemci 1 ila 2 Terabyte belleği destekliyor. Ne yazık ki henüz ne resmi adı, ne de saat hızı açıklanmadı.

Intel'den yeni Sandy Bridge

Intel'den yeni Sandy Bridge
Core i serisinde kafalar biraz karışacak

Intel bununla da kalmayarak yeni mimari yeniden tasarımı olan 32nm Sandy Bridge'i duyurdu. önbelleği için bir yüzük tasarımı kullanan bu mimaride, önbelleğe 3D grafik işleme ünitesinin, 4 veya daha fazla çekirdeğin ve medya işleme ünitesinin erişmesi mümkün oluyor. Bu işlemciler ile birlikte Turbo Boost modu dönüyor ve kolayca overclock yapmak mümkün oluyor.

Sandy Bridge işlemciler Core i3, i5 ve i7 markalarını koruyacak ve yeni Core i3, i5 ve i7 olark adlandırılacaklar. Böylece piyasada Nehalem i7, Westmere i7 ve Sandy Bridge i7 olmak üzere 3 çeşit i7 bulunacak.

Bu yeni mimarideki medya işleme ünitesinin video transcoding başarısı aktarılan raporlara göre son derece başarılı. 1 dakika uzunluğundaki 30Mbps 1080p HD video klibin iPhone uyumlu formata dönüştürülmesi 10 saniyenin altında sürüyor.

Okuyucu Yorumları