"Çekmeyen" Kablosuz Ağınız İçin 7 Çözüm!

Wi-Fi ağınızda sinyalle ilgili sorunlar mı yaşıyorsunuz? Pes etmeden önce bu çözümleri deneyin!

Kablosuz ağınız için 7 çözüm!

Kablosuz ağınızın sinyal seviyesi bir yükselip, bir düşüyor mu? Birden bire beliren "ölü noktalar" canınızı mı sıkıyor? Aşağıdaki adımlar, Wi-Fi ağınızla ilgili sinyal sorunlarını çözmenize yardımcı olabilir.

1. Fiziksel Konum

Bazen router'ınızın yerini değiştirmek, tüm sorunları çözebilir. En önemli faktör, her zaman mesafe olacaktır ancak dikkat etmeniz gereken başka noktalar da var.

Sinyal Karışması: Router'ınızın etrafındaki elektronik cihazların çokluğu, sinyal kalitesini olumsuz etkileyebilir. Mikrodalga fırın, buzdolabı, sabit telefonlar, sinyalin önüne çıktıklarında sinyal kalitesini düşürürler.

Duvarlar: Evinizin duvarları sinyalleri olumsuz etkiler ancak ne kadar etkileyeceği, duvarların hangi malzemeden yapıldığına bağlı. Burada kullanılan maddenin yoğunluğu ne kadar çoksa, Wi-Fi sinyali o kadar etkilenecek demektir.

Yükseklik: İki katlı bir daireniz varsa, router'ınızı ilk katta yüksek bir yere koymak, üst kattaki sinyal kalitesini önemli ölçüde iyileştirebilir. Üç katlı bir eviniz varsa, router'ınızı muhtemelen ikinci kata koymanız gerekiyor.

2. Router Antenleri

Servis sağlayıcınızın size verdiği router'dan memnunsanız, onu değiştirmenize gerek yok. Ancak memnun değilseniz, daha iyi sinyal sunan, daha iyi antenlere sahip router'lar olduğunu bilmelisiniz. Yeni bir router'a para harcamak istemiyorsanız, ucuz bir çözüm olarak anteni daha iyisiyle değiştirme yolunu tercih edebilirsiniz.

3. USB Antenleri

Bilgisayarınız için satın alacağınız bir USB kablosuz ağ adaptörü, anten yönünü istediğiniz gibi ayarlamanıza izin verecektir. Bu cihazlar laptop'unuzun içindeki Wi-Fi modülüyle aynı şekilde çalışsa da, optimal performans için laptop'unuzu kımıldatmadan konumlandırılabilir.

4. Kablosuz Menzil Uzatıcılar

Bir başka çözüm olan kablosuz menzil uzatıcılar, hem pahalı değiller, hem de çoğu modern router ile uyumlular. Özellikle büyük bir eviniz varsa ve router'ınızın sinyali evin her tarafına ulaşmıyorsa, böyle bir cihaza ihtiyacınız var.

5. Firmware Güncellemeleri

Firmware, cihazınızın çalışmasını sağlayan yazılımdır ve bazı durumlarda size saha yüksek hız sağlayabilir. Modern router'ların çoğu, yönetim arayüzü içerisinden firmware'i güncellemenize izin veriyor.

6. Router Kanalını Değiştirin

Yaşadığınız yerde nüfus yoğunsa, örneğin apartman bloklarında yaşıyorsanız, kullanılan kablosuz cihazların sayısı sinyal kalitesini düşürecektir. Router'lar, bebek izleyiciler veya telsizler gibi farklı kanallarda çalışabilirler. Kanal numarasını değiştirmek için router'ınızın yönetim arayüzüne başvurun.

7. Router Frekansı

5GHz'lik bir router'a sahip olacak kadar şanslıysanız, çoğu router'ın kullanmadığı bu frekansa geçiş yapabilirsiniz. Frekans ayarını da router'ınızın yönetim panelinden değiştirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları