Çentiği Yok Eden Kızaklı Telefon

Bu telefon, iPhone X, Essential Phone gibi telefonların çoğumuz için çirkin görünen çentiğine eşsiz bir çözüm getirdi!

Çentiğe çözüm: Kızak!

En yeni amiral gemilerinde rastlanan "çentik", telefon satın almayı düşünen çoğu kullanıcının hoşuna gitmeyen bir ayrıntı. Pek tanınmayan bir Çinli firma, bu sorunu kızaklı telefon tasarımıyla çözmek istiyor.

Üretici Doogee'nin Mix 4 adlı telefonu henüz prototip aşamasında ancak YouTuber Mrwhosetheboss tarafından şimdiden gösterildi. Ekranı henüz çalışmayan ve etiketten ibaret olan telefonun içi de boş. Yine de konsept, böyle bir tasarımın çentiğe nasıl bir çözüm getirdiğini görmemiz açısından önemli.

Mix 4'in kızak kısmının bu tür telefonlardaki kadar kaymadığını belirtmekte fayda var. Cihaz, sadece ön kamerayı ortaya çıkaracak kadar açılıyor. Buna karşı yüzde 97 ekran/gövde oranına sahip bir telefonunuz oluyor. Birkaç yüzdeyi kenara bırakırsak, bu telefonun çerçevesiz olduğu söylenebilir. Üstelik iPhone X, Essential Phone gibi üstten sırıtan bir çentik de yok.

Doogee, kayan tasarımı nedeniyle biraz daha kalın. 11 mm kalınlığındaki prototip, 8,5 mm'lik Galaxy S9'dan neredeyse yüzde 30 daha kalın. Firma elbette bu kalınlığı güçlü bir pil kullanarak avantaja dönüştürebilir.

Tüm prototiplerde olduğu gibi bu telefon da gerçeğe dönüşmeyebilir veya piyasaya bambaşka bir şekilde çıkabilir. Yine de çentiğe yönelik akıllıca ve eğlenceli çözümler olabileceğini görmek güzel.

Okuyucu Yorumları