Centrino 2 eksik geliyor: Büyük eksik ne?

Intel'in yeni mobil platformu Centrino 2, önemli bir eksiğe rağmen piyasada...

Centrino 2 sorunlu geliyor

Intel'in başarılı mobil platformu Centrino'nun baştan aşağı yenilenmiş hali Centrino 2 önümüzdeki haftadan itibaren dizüstülerdeki yerini almaya başlıyor. Centrino 2'nin önemli ayaklarından birini oluşturan dahili grafik çözümü ise şimdilik platformda yer almayacak.

Centrino 2, donanım teknolojilerindeki son gelişmeleri dizüstüne taşımasıyla dikkat çekiyor. 45 nm'lik yeni Penryn işlemciler ve DDR3 bellek desteği performans çıtasını yükseltirken enerji tüketimindeki düşüş dizüstülere daha uzun pil ömrü olarak yansıyor. Kablosuz iletişim yetenekleri de geliştirilen Centrino 2'de 802.11n ve WiMAX desteği de mevcut.

Birkaç aylık bir gecikmeyle piyasadaki yerini alan Centrino 2'de Intel'in bir süredir üzerinde çalıştığı gelişmiş grafik çözümü yer almıyor. Firma, dahili grafik çipinin neden platform dışında bırakıldığına açıklık getirmiş değil. Centrino 2'yi kullanacak dizüstülerde şimdilik NVIDIA ve ATI'nin grafik işlemcileri yer alırken, ilk aşamada yer alması planlanan DirectX 10 destekli dahili grafik çözümünün ise daha sonra platforma entegre edilmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları