Cep Bilgisayarların Renkli Ekran Dönemi

Cep bilgisayarı teknolojisine, sınırsız genişleyebilme özellikleri ile yeni bir boyut kazandıran Handspring Visor, Visor Deluxe’ten sonra, yeni iki ürünüyle ailesini genişletiyor. <br>

Cep Bilgisayarların Renkli Ekran Dönemi

Handspring’in yeni gözdesi Prism, PalmOS platformu taşıyan cep bilgisayarlarında ilk kez 33 MHz işlemci kullanarak, istediklerinizi eskisinden çok daha hızlı yapabilmenize olanak sağlarken, yine “ilk” defa 65 bin renk kapasiteli ekranı ile yüksek netlikte bir görüntü sunuyor. Visor Prism, içinde barındırdığı muhteşem renklerin yanı sıra kendisi de kobalt mavisi rengiyle ışıldıyor. Visor Prism active-matrix geri ışıklı ekranı sayesinde ve etkileyici görüntüsüyle hem gündüz hem de gece her ortamda kullanım olanağı sağlıyor.

Güç sorunu
Visor Prism’in dahili lityum iyon pili birkaç dakika içinde şarj edilebiliyor ve bunu cradle üzerinde dinlenirken yapıyor. Normal kullanımda tek şarjla yaklaşık 2 hafta kullanabiliyorsunuz.
Handspring’in diğer yeni ürünü Visor Platinum ise, Visor Deluxe’den yüzde 50 daha hızlı çalışıyor. Fazla RAM kullanan, binlerce kaydı tutan, oyunlar oynayan, performans isteyen uygulayıcılara göre, yani hız, güç ve performans arayanlar için tasarlanan 16 gri tonlamalı ekranı sayesinde her görüntüyü çok daha berrak görebilir, datalarınıza beklemeden hızla ulaşabilirsiniz. Üstelik parlak metalik gümüş rengiyle, hızına yakışan bir dış görünüme de sahip.

Ses ve yazı Cep PC'lerine fark kattı

Handspring Visor içerdiği bilgilerin çeşitliliği yanında, bilişimin iki temel ayağı olan sesli ve yazılı verileri kullanabiliyor. USB bağlantı ile hızlı kurulum ve PC’nizle senkronizasyon yapabilirsiniz. İstediğiniz her cihaza dönüşmesini sağlayan springboard genişleme yuvasına takacağınız modüllerle tüm uygulamaları rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Vizörünüz bir dijital kameraya, MP3 çalara, radyoya, barkod okuyucuya, bir kablosuz modeme hatta telefona dönüşebilir. Ayrıca binlerce adresi, telefon defteri, randevuları, önemli günleri hatırlatan alarmı, dokümanları, ansiklopedik bilgileri, oyunları, kitap dolusu yazıyı belleğinde saklaması ve bilgi aktarma yeteneğine sahip olması da cihazın artı yönlerinden. Tüm bu teknolojiye kullanıcının yön verebileceğini de söyleyelim çünkü. Springboard modüllerinin kodları açık..

Ve yazıcı: Cep PC'nizin ekranını kağıda dökün
Handspring cep bilgisayarlarının en ilginç yanı belki de dilediğiniz bilgiyi kağıda dökebilmenize imkan sağlayan bir yazıcı modülüne de sahip olması. Cep bilgisayarına bağlanan küçük boyutlu bir yazıcı olan bu cihazla bilgisayarınızın ekranında görülen her şeyi kağıda basabilmek şansı elde ediliyor. Tüm bu özellikleri ile Handspring’in cep bilgisayarları, cep bilgisayarı ile ilgilenenler için cazip bir seçenek oluşturuyor.

Bilgi: Altera Bilg. Tek.
Tel: (212) 283 15 53
Fax: (212) 264 24 94
Fiyatı: 279, 349$

Okuyucu Yorumları