Cep boyutları daha ne kadar büyüyecek?

Elimiz her geçen gün büyümüyor ama onlar hiç durmadan büyüyor! İşte ilginç gerçek!

Galiba hiç durmayacaklar!

Ellerimiz ve pantolonumuzun cebi her geçen gün büyümüyor, ancak Android ceplerin her yeni modelinde daha büyük bir ekran ve kasayla karşılaşıyoruz. Öyle ki Apple'ın ekran boyutunu değiştirmemekte kararlı olduğu iPhone, bu telefonların yanında küçücük kalıyor. Bunların en son örneği olarak Samsung Galaxy Note ve HTC Sensation XL verilebilir.

Android Police tarafından yayınlanan ve yukarıda görebileceğiniz grafikte HTC'nin telefon yüzeyinin tarih sırasıyla nasıl arttığını görebilirsiniz. Değerler inç kare cinsinden, ancak yine de size bir fikir verecektir. Samsung ve Motorola ceplerin ekran boyutu grafiği ise sonraki sayfamızda.

Not: Sıralamada sadece uç nokta cepler kullanılmış ve fiziksel klavyeli cepler dışarıda bırakılmış. Sıralama ise çıkış tarihine göre.

Samsung ve Motorola ceplerin ekranları

Samsung ve Motorola ceplerin ekranları

İşe büyük ekranlarla başlayan Motorola'nın üreticiler arasında en yavaş "ekran büyüme hızı"na sahip olması dikkat çekiyor. Samsung ve HTC ise Motorola'nın en büyük cebi Droid Razr'dan daha büyük cepler ortaya çıkardılar bile: Galaxy Note, Galaxy Nexus, Infuse, and Sensation XL.

Samsung ve Motorola ceplerin ekranları

Yeni bir cep tanıtıldığında ekranının daha büyük olması ve yeni bir sınırın aşılması, Android hayranlarını heyecanlandırıyor, 5.3 inç'lik Galaxy Note'da olduğu gibi. Peki ama bu ne kadar sürecek? Gerçekten bu kadar büyük telefonlara ihtiyacımız var mı? Büyük bir ekran birçok açıdan daha iyi, peki ama ideal boyut hangisi?

Ancak pratikte Galaxy Note'u cebinize sığdırmakta zorluk çekebiliyorsunuz. Telefonun ekranının öteki ucuna erişmek için iki el kullanmak ise sinir bozucu olabiliyor. Üstelik bu, daha "küçük" (ancak bir sene öncesinin devi) 4.3 ekranlarda bile yaşanıyor.

Cepler, belki de belirli bir boyuta ulaştıktan sonra yine küçülmeye başlayacaktır. Bu arada giderek incelen telefonlarda kalınlık konusunun da tartışılması gerekebilir gibi görünüyor. Zira Motorola'nın RAZR'ı 7.1mm ile incelikte yeni bir kilometre taşını aştı bile.

Okuyucu Yorumları