Cep Cüzdan ile telefon cüzdana dönüşüyor

Vodafone Cep Cüzdan temassız ödeme özelliği ile alışverişi kolaylaştırıyor.

Telefon cüzdana dönüşüyor

Türkiye'nin dijital geleceğine liderlik etmeyi hedefleyen Vodafone'un Visa Europe işbirliğiyle Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini entegre ettiği mobil ödeme uygulaması Vodafone Cep Cüzdan, kullanıcılara mobil temassız ödeme deneyimini bugünden sunuyor. NFC desteği bulunan Android işletim sistemli akıllı telefonlarına Cep Cüzdan'ı yükleyerek fiziksel kartlarını yanlarında taşımaya gerek duymadan pratik şekilde telefonlarıyla alışveriş yapabilen Vodafone'lular, Türkiye pazarındaki tüm yazarkasaların temassız ödeme kabul eder hale gelmesi ile temassız ödeme deneyimine her an her yerden rahatlıkla erişebilecek.

Türkiye'de halihazırda 50 TL ve altındaki işlemlerde şifresiz işlem yapılmasını sağlayan temassız mobil ödeme sistemi, bozuk para aramayı ve para üstü beklemeyi ortadan kaldırırken, kasada kuyruk oluşturmadan hızlı alışverişi mümkün kılıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun'un ilgili genel tebliğlerince tanımlanan tüm mükellefler, önümüzdeki yıllarda temassız ödeme kabul eder hale gelecek. Böylece, ilerleyen dönemde alışveriş için kullanılan cihazların birçoğu temassız ödeme kabul edebilecek.

Ender Buruk: "Vodafone Cep Cüzdan'ın kullanım alanını genişletiyoruz"

Türkiye'de gerçekleşmesini hedefledikleri Dijital Dönüşüm'ün en önemli aşamalarından birinin mobil ödeme olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğuna işaret eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

"Vodafone olarak, Dijital Dönüşüm'ün önemli bir parçası olan dijital ödeme sistemlerinin günlük hayat içinde daha çok yer almasını hedefliyoruz. Bu hedefle hayata geçirdiğimiz Vodafone Cep Cüzdan uygulamasının NFC ile temassız ödeme özelliğini geçtiğimiz yıl Visa Europe işbirliğiyle kullanıma sunmuştuk. Halihazırda Multinet ile yaptığımız anlaşmayla Türkiye çapında Multinet POS cihazının yer aldığı 20 binin üzerinde anlaşmalı restoran ve kafede kullanılmakta olan Vodafone Cep Cüzdan, yeni düzenleme ile beraber daha geniş kapsamda kullanılabilir olacak. Global teknoloji şirketleri TMOB ve OKSİJEN'in tasarım, analiz, teknik koordinasyon ve tedarikçi yönetimi ile geliştirilen ve global bir proje olarak Vodafone tarafından kullanıcılara sunulan Vodafone Cep Cüzdan ile nakit paradan, fiziksel karttan ve cüzdandan bağımsız bir hayat sunarak mobil ödemelere yeni bir soluk getirdiğimize inanıyoruz. İnovatif mobil ödeme teknolojileriyle Türkiye'de abonelerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz."

Merve Tezel: "Mobil cihazlar kitlesel ödeme araçlarına dönüşecek"

Temassız ödemeler konusunda tüketici bilincinin artık yerleşmeye başladığını ve Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de hızla yaygınlaştığını ifade eden Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel ise yakın gelecekte mobil cihazların kitlesel birer ödeme aracına dönüşeceğini öngördüklerini kaydederek şöyle konuştu:

"Vodafone Cep Cüzdan ile Türkiye'de bir ilk'e imza attık. Alanlarında lider iki dev markanın inovasyon alanında yaptığı bu işbirliğinin ülkemizde temassız ödemelerin yaygınlaşmasına ivme kazandıracağına inanıyorum. Son derece yenilikçi bir hizmet olan Vodafone Cep Cüzdan, tüketicilere hız ve kolaylık sunarken, aynı zamanda ödemelerini güvenli bir şekilde yapmalarını sağlayacak."

Cep Nakit Kart ile ilk alışverişte 5 TL hediye

Vodafone Cep Cüzdan'da bulunan NFC teknolojisi sayesinde, bu teknolojiyi destekleyen akıllı telefonlar birer temassız ödeme aracına dönüşüyor. Telefonunda NFC desteği bulunan Vodafone'lular, Cep Cüzdan mobil uygulamasını Android işletim sistemli cihazlarına yükleyerek, 50 TL'nin altındaki alışverişlerinde şifre girmelerine gerek kalmadan telefonlarını temassız POS cihazlarına yaklaştırarak ödemelerini hızla ve kolayca tamamlayabiliyor. Aboneler böylece, fiziksel kartlarını yanlarında taşımaya gerek duymadan pratik bir şekilde telefonlarıyla alışveriş yapabiliyor. 50 TL'nin üzerindeki alışverişler için ise 4 haneli Cep Nakit Kart şifresi girilerek ödemeler güvence altına alınıyor.

Vodafone abonelerinin NFC teknolojisinden faydalanabilmek için bir Vodafone bayiine gidip içinde Cep Nakit Kart gömülü olan NFC uyumlu SIM kartlardan alması gerekiyor. SIM kartın NFC destekli telefona takılmasından sonra bayi tarafından Cep Nakit Kart aktivasyonu yapılıyor. 23 Eylül'e kadar yapılacak Cep Nakit Kart aktivasyonlarında kullanıcılara otomatik olarak 5 TL yüklenecek. Böylece, ilk alışverişlerinin 5 TL'si Vodafone'dan kullanıcılara hediye edilecek.

Okuyucu Yorumları