Cep Cüzdan'a "Gözle Doğrulama" özelliği geldi

Vodafone Cep Cüzdan ile 100'den fazla kurumun faturası ödenebiliyor.

"Gözle Doğrulama" geldi

Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle gerçekleştirdiği teknoloji yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone, işbirliği yaptığı kurumlarda kredi kartı ve nakit para olmaksızın ödeme yapmayı kolaylaştıran Vodafone Cep Cüzdan uygulamasına "Gözle Doğrulama" (Eye Verify) özelliğini ekledi. Vodafone'un global inovasyon şirketi OKSİJEN'in, akıllı telefonlar ile çekilen sıradan bir fotoğrafı kullanıcıların dijital yaşamını koruyan bir anahtara dönüştüren Eyeprint ID™ teknolojisinin yaratıcısı EyeVerify firması işbirliği ile geliştirdiği "Gözle Doğrulama" teknolojisi ile, mobil ödemede güvenlik önlemleri, ileri bir boyuta taşındı. Böylece Vodafone Cep Cüzdan kullanıcıları, iOS 6.0 ve üstü bir cihazda, daha güvenli ve kolay erişim için şifre kullanmadan "Gözle Doğrulama" ile uygulamaya giriş yapabilme imkanına kavuşuyor.

Kullanıcıya özel kimlik doğrulama teknolojisi

Vodafone'un Türkiye'de ilk kez sunduğu, patentli ve yüksek ölçeklenebilir biyometri teknolojisi "Gözle Doğrulama" teknolojisi, gözün damar izini kullanarak oluşturduğu Eyeprint ID™'yi yüksek güvenli ve şifreli bir şekilde saklıyor ve %99.99 doğruluk payı ile çalışıyor. Cep Cüzdan kullanıcılarına sunulan "Gözle Doğrulama" teknolojisi, 50 karakterlik karmaşık bir şifre ile eşdeğer güvenlik sağlıyor. Ayrıca, tamamen kişiye özel olduğundan, düzenli olarak şifre değiştirmeyi gerektirmiyor, şifre unutma ya da şifre girişi yaparken zaman kaybı yaşama gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Kullanıcıların cep telefonlarında ek bir donanım gerektirmeden ve 1 saniyeden hızlı bir sürede, şifre gerektirmeden pratik, güvenli, kendilerine özel bir kimlik doğrulama deneyimi sağlıyor.

100'den fazla kurumun faturası ödenebiliyor

Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans Katılım Bankası ile işbirliğine giden Vodafone, Cep Cüzdan kullanıcılarına fatura ödemelerinde de önemli kolaylıklar sunuyor. Vodafone Cep Cüzdan kullanıcıları, 100'den fazla kurumun faturasını sadece abone numarasını kullanarak uygulama üzerinden ödeyebiliyorlar. Ayrıca, önceki faturalarını buradan takip edip fatura ödemelerini kaydedebiliyorlar. Diğer yandan, son ödeme tarihini geçirip ceza ödeme durumunu ortadan kaldırmayı hedefleyen "hatırlatma" özelliği sayesinde, kaydedilen faturalar kesildiği an kullanıcının haberi oluyor ve bu faturaların son ödeme tarihi gelene kadar belli aralıklarla hatırlatma uyarıları gönderiliyor. Kullanıcılar, faturalarını gördükten sonra istedikleri zaman ödemeyi yapabiliyorlar.

Ender Buruk: "Mobil ödeme deneyimini daha güvenli ve kolay hale getiriyoruz"

Günümüzde gittikçe daha fazla sayıda işyeri mobil ödeme kabul ederken tüketicilerin de mobil cihazlarıyla tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri özgür ve güvenli bir alışveriş ortamı talep ettiklerini ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:

"Vodafone olarak, ülkemizde öncülüğünü yapmayı hedeflediğimiz dijital dönüşümün en önemli aşamalarından birinin mobil ödeme olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, tüketicilerimizin hayatını kolaylaştıracak mobil ödeme altyapılarına yatırım yapıyoruz. Kasım 2013'te sunduğumuz Vodafone Cep Cüzdan ile tüketicilerimize 90 bin işyerinin yanı sıra Multinet ile anlaşmalı 20 binin üzerinde restoran ve kafede de ödeme yapma imkânı sunuyoruz. Bir yandan uygulamamızın kullanım alanlarını sürekli geliştirirken, bir yandan da abonelerimizin mobil ödeme deneyimlerini daha güvenli ve kolay hale getirmek için önlemler alıyoruz. Bu kapsamda, Vodafone Cep Cüzdan uygulamasına eklediğimiz 'Gözle Doğrulama' teknolojisiyle kullanıcılarımızın herhangi bir şifre kullanmadan, sadece göz teması kurarak uygulamaya giriş yapabilmelerini sağlıyoruz. Diğer yandan, 100'den fazla kurumun faturasını sadece abone numarasını kullanarak uygulama üzerinden ödeme imkânı sunuyoruz.

Mobil ödemelere yeni bir soluk getirdiğine inandığımız Vodafone Cep Cüzdan'ı son teknolojiler ve yenilikçi özellikler ile geliştirerek abonelerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

Semih Alşar: "Kurumların tahsilat etkinliğinin yükselmesine aracı olacağız"

Türkiye Finans Katılım Bankası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Semih Alşar ise işbirliği sayesinde kurumların fatura ödemelerinin her zaman her yerde yapılabileceğini belirterek, "Vodafone Cep Cüzdan kapsamında Türkiye çapında fatura üreten 100'den fazla kuruma büyük bir ödeme kolaylığı sunulacak. Türkiye Finans Katılım Bankası olarak, fatura tahsilatlarına ilişkin inovatif çözümlerimize ve tahsilat çeşitliliğimize Vodafone Cep Cüzdan platformunu da dahil ederek tüm Vodafone Cep Cüzdan kullanıcılarına fatura ödemelerini rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkânı sağladık. Böylece fatura üreten kurumların da tahsilat kanal çeşitliliğini artırarak kurumların tahsilat etkinliğinin yükselmesine aracı olacağız" dedi.

183 bin kullanıcıya mobil ödeme kolaylığı

Apple Store ve Google Play uygulama mağazalarından ücretsiz indirilebilen ve indirilme sayısı 183 bini bulan Vodafone Cep Cüzdan ile kredi kartı numarasını elle girmeye gerek kalmadan, sadece cep telefonlarının kamerası ile taratarak kredi kartı bilgileri uygulamaya aktarılabiliyor. Kredi kartı olmayan müşteriler ise anında ön ödemeli Cep Nakit Kart yaratabiliyor. Kullanıcılarına Yakın Alan İletişimi (NFC) ve QR kod teknolojileriyle temassız ödeme imkânı sunan, ayrıca iBeacon teknolojisine de sahip olan Vodafone Cep Cüzdan, mobil ödemede maksimum güvenlik sağlıyor. NFC teknolojisinin kullanıldığı 90 bin işyerinin yanı sıra Multinet ile anlaşmalı 20 binin üzerinde restoran ve kafede de kullanılabilen Vodafone Cep Cüzdan, "keşfet" ve "paylaş" özellikleriyle, kullanıcılarına mobil ödeme deneyimlerini sosyal medyada paylaşma imkânı da veriyor. Vodafone Cep Cüzdan, tüm alışveriş deneyiminde müşterisinin yanında olan, bünyesinde başarılı sosyal ticaret modelleri bulunduran ve tüm bu özellikleri aynı çatı altında sunan ilk uygulama olarak dünyadaki diğer örneklerden farklılaşıyor.

Okuyucu Yorumları