Cep devinden beklenen son!

Giderek daha da dibe batmaya başlayan cep telefonu devinden taşları yerinden oynatacak karar!

Cep devinden beklenen son!

Android ve iPhone'un yükselişi, doğal olarak eski liderlerin de düşmesi anlamına geliyor. Bir zamanlar cep telefonu dendiğinde akla gelen ilk 2 isim hiç kuşkusuz Nokia ve BlackBerry'nin sahini RIM'di. Ancak bu ikilinin, son dönemde pek de başarılı haberlerle gündeme geldikleri söylenemez.

RIM'in BlackBerry cepleri, çok değil, 2-3 yıl önce özellikle iş dünyası için bir numaralı seçimdi. İşte o RIM, bulunduğu noktayı koruyamadı ve hızlı bir düşüş içine girdi. Bu düşüş, şirketin 2 CEO'su, Mike Lazaridis ve Jim Balsillie üzerinde büyük bir baskı oluşturdu. Özellikle yatırımcılar, düşüşten bu ikiliyi sorumlu tutuyorlardı.

İki dev isim, sonunda baskılara boyun eğmek zorunda kaldılar ve görevlerinden ayrıldıklarını açıkladılar. Şirketin COO'su Thorsten Heins ise, RIM'in yeni CEO'su olarak göreve başladı.

Heins'ın neleri değiştirebileceğini kestirmek şimdilik pek kolay değil; RIM'in eski günlerine dönmek için gerçekten "vurucu" bir ürünle karşımıza çıkması şart gibi görünüyor. Yeni CEO, beklentileri karşılayabilecek mi? Bekleyip birlikte göreceğiz...

Okuyucu Yorumları