Cep devlerinin Android 4.1 planları

Android'in birçok yenilik sunan son sürümü Jelly Bean, ilk önce kimleri sevindirecek? İşte cevabı...

İki dev Android 4.1'e hazır

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Android 4.1, daha akıcı bir arayüz, yeni uyarı özellikleri, daha iyi ses tanıma, yeni arama ve kamera özellikleri, daha iyi bir klavye gibi birçok yenilikle geliyor. Peki tüm bu özellikleri ve fazlasını piyasadaki Android cep telefonları ne zaman elde edbilecek?

Android 4.1 öncelikle Galaxy Nexus ve Nexus S için sunulacak. Resmi güncellemeler, bu ayın ilerleyen günlerinde sunulacak ancak sızan gayriresmi yapıların da kararlı olarak çalıştığı söyleniyor. Asus tarafından geliştirilen tablet Nexus 7, Android 4.1 yüklü olarak gelecek. Bazı cep üreticileri ise Android 4.1 hakkında karar aşamasındalar.

Android 4 hakkında şimdiye dek açıklama yapan sadece iki şirket var: HTC ve Samsung.

HTC ve Samsung'un yaptığı açıklamalar ve fazlası, haberimizin ikinci sayfasında.

HTC ve Samsung'un açıklamaları

HTC ve Samsung'un açıklamaları

HTC'nin Android 4.1 hakkında yaptığı açıklama, şöyle: "Android Jelly Bean için oldukça heyecanlıyız ve onu çeşitli cihazlarımızda desteklemeyi planlıyoruz. Yükseltme planlarımızı ve takvimizi belirlemek üzere yazılımı inceliyoruz. Spesifik cihazlar hakkında güncelleme planları için lütfen bizi izleyin."

Samsung ise Jelly Bean hakkında şunları söyledi: "Samsung, yakında hangi ek cihazların Jelly Bean güncellemesini alacağını açıklayacak. Galaxy Nexus ve Nexus S müşterilerinin Jelly Bean'i bir cep telefonunda deneyecek ilk kullanıcılar olması dolayısıyla mutluyuz."

Artık Google'a bağlı olan Motorola ise Android 4.1 ile ilgili açıklama yapmadı. Motorola'nın adı geçtiğimiz haftaki Google I/O etkinliğinde de hiç anılmamıştı.

Androdi 4.1 güncellemesini alacak cihazların Android 4.0'a sahip olan cepler olacağını düşünürsek, Jelly Bean'a kavuşacak cep sayısının oldukça dar olduğunu görüyoruz. Google, Android 2.3'den Android 4.1'e geçiş hakkında bir açıklama yapmamış olsa da, Android 4.0'a geçmeden böyle bir sıçramayı beklemek aşırı iyimser bir davranış olabilir.

Okuyucu Yorumları