Cep kamerasında devrim!

CHIP Online'dan canlı: Düşük kaliteli cep kameralarını tarihe karıştıracak cep ortaya çıkıyor!

Cep kamerasında devrim!

Cep telefonlarında kameraların kullanımı çok eskiye dayanıyor, günümüzde cep telefonu teknolojisinin geldiği konum göz kamaştırıcı olmakla beraber aynı şeyi cep telefonlarının kameraları için söylemek mümkün değil. Her ne kadar mega pikseller, yüksek çözünürlük, gülümse algılama, kaliteli beyaz dengesi gibi terimler artık cep telefonlarında standart olsa da, özellikle yetersiz ışık altında cep telefonları tarafından çekilen resimlerin büyük bir çoğunluğu herhangi bir işe yaramıyor.

Dahası, cep telefonu ile anında resim çekmenin felsefesinin temelini yansıtan "anı yakalama" heyecanı, çekilen resmin kabul edilebilir bir kalitede olması için bir sürü deneme yapmayı, arka arkaya farklı ayarlar deneyerek çekim gerçekleştirmeyi gerekli kılıyor. Bu durumda da "o an" çoktan kaçmış oluyor. Tüm bu ayarlara dikkat edilmeden yapılan çekimler ise söz konusu cep telefonlarının reklamlarında görülen fotoğraf kalitesinin yanından bile geçmiyor. Tüm bu bilgiler ışında cep telefonları ile resim çekmek, en azından piyasada bulunan cep telefonlarının büyük bir kısmı için "mükemmel ışıkta, güneşli bir havada hiç hareket etmeden durup güzel güzel gülümseyen arkadaşları çekip Facebook'ta paylaşmak" ile sınırlı kalıyor.

Cep telefonu ile fotoğraf çekiminde yeni standart

Cep telefonu ile fotoğraf çekiminde yeni standart

5 Temmuz 2012 tarihinde Kapadokya'da gerçekleştirilen ve sizler için CHIP Online ekibiyle adım adım izlediğimiz Nokia basın lansmanında tanıtılan yeni bir cep telefonu özellikle fotoğraf çekimi konusuna özel bir önem vermesi ve bir önceki sayfada saydığımız cep telefonu sorunlarını gidermesi ile öne çıktı.

Nokia 808 Pureview 41 MP kamera ile görüntü teknolojilerinde bir devrime öncülük ederek özel Nokia PureView teknolojisiyle üst düzey görüntü deneyiminde yeni bir endüstri standardının öncülüğünü yapma iddiası ile piyasaya sürülen bir ürün.

Nokia 808 PureView yüksek çözünürlüklü 41 megapiksel sensör, Carl Zeiss mercek ve Nokia'nın geliştirdiği over-sampling teknolojisini bir araya getiriyor. Bu, standart çözünürlüklerde (2/3, 5 ve 8 megapiksel) netlikten ödün vermeden zoom yapabilmek ve yedi piksellik bilgiyi bir piksele sıkıştırmak suretiyle hayal edebileceğiniz en net görüntüyü elde edebilmek anlamına geliyor. Böylece yüksek çözünürlüklerde (maksimum 38 megapiksel) görüntüleri yakalamak, zoom yapmak, keserek yeniden boyutlandırmak ve görülmesini istediğiniz detaylara odaklanmak mümkün oluyor. Düşük aydınlatmalı ortamlardaki üstün performansı ve e-posta, MMS ve sosyal ağlarda paylaşmak için yoğun boyuttaki görüntü dosyalarını kaydedebilme özelliği ile Nokia 808 PureView, herkesin her koşulda bir profesyonelin elinden çıkmış gibi görünen fotoğraflar çekebilmesine olanak tanıyor.

Video ve ses kaydı da önemli

Video ve ses kaydı da önemli

Üstün hareketsiz görüntü teknolojisine ek olarak Nokia 808 PureView, kayıpsız 4X zoom ile full HD 1080p video kaydetme ve oynatmanın yanı sıra Nokia Rich Recording özellikli ilk telefon olma niteliğini taşıyor. Rich Recording, daha önce yalnızca ekstra bir mikrofonla elde edilebilen CD kalitesinde ses kaydı elde etmeye olanak tanıyor.

Nokia 808 PureView herhangi bir stereo ses içeriğini herhangi bir kulaklıkta surround ses deneyimine dönüştüren özel Dolby Kulaklık ve 5.1 kanal surround ses için Dolby Digital Plus teknolojisi sunuyor.

Nokia 808 PureView'u videomuzda yakından inceleyebilirsiniz!

Fotoğrafçılardan geçer not aldı

Fotoğrafçılardan geçer not aldı
Ünlü fotoğrafçı Faruk Akbaş'ın çektiği fotoğraflar

5 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleştirilen ve CHIP Online olarak adım adım izlediğimiz Nokia lansman toplantısında tanıtılan Nokia 808 PureView aynı zamanda usta fotoğrafçı Faruk Akbaş tarafından da yorumlandı.

Faruk Akbaş Nokia 808 PureView ile ilgili olarak "Fotoğraf çekmeyi seviyor olabilirsiniz ama fotoğraf makinenizi her an yanınızda taşıyamazsınız. Nokia 808 PureView işte tam da bu noktada hayatınızı kolaylaştırıyor. Fotoğraf makinelerinde olan birçok fotoğraf ayarını kolay bir arayüz üzerinden yapabildiğiniz Nokia 808 PureView, 41 MP'lik kamerasıyla fotoğraf dünyasında çıtayı epey yükseltiyor." dedi.

Nokia 808 PureView hakkında daha fazla bilgiyi Nokia'nın www.nokia.com.tr adresinden erişebileceğiniz web sitesinden alabilirsiniz.

Faruk Akbaş tarafından Nokia 808 PureView ile çekilen fotoğrafları galeri sayfalarımızda görebilirsiniz!