Cep Oyunlarında Gelişme

Dört büyük cep telefonu üreticisi, telefonlarındaki oyunlar için standart geliştirmek için güçlerini birleştireceklerini açıkladılar. Böylece GSM telefonlarındaki oyunları da multiplayer oynamak yaygınlaşabilecek.

Cep Oyunlarında Gelişme

Nokia, Motorola, Ericsson ve Siemens, oyunların değişik firmalara ait cep telefonlarında çalışması için, başlattıkları yeni girişm nedeniyle Mobil Games Interoperability Forum’unu kurdular. Firmalar cep oyunlarına global bir standart geliştirmeyi planlıyor. Kablosuz taşıyıcılar ve mobil telefon üreticileri, yüksek meblağlar karşılığında lisansını aldıkları 3. Nesil mobil hizmetlerde, online oyunlara büyük önem veriyor.

Yeni standart, programcılara, farklı ağlar üzerinde ve farklı üreticilerin cep telefonlarında çalışacak kablosuz oyunlar geliştirme imkanı sunacak ve bu amaçla kurulan forum da oyun yayıncı ve geliştiricilerine, oyun sağlayıcılara, mobil telefon operatörlerine ve donanım üreticilerine açık olacak. Böylece şimdilik bir hayal bile olsa ilerleyen yıllarda Tomb Rider’ı Cep telefonlarında ve canlı rakiplere karşı oynanmak mümkün kılınacak.

Bilgi: www.nokia.com

Okuyucu Yorumları