Cep Satışları Düşüşte, Çinli Telefonlar Yükselişte

Akıllı telefon satışları düşmeye devam etse de Çinliler, dur durak tanımayacaklarını bir kez daha kanıtladı!

Çinli cep devleri durmak bilmiyor

Dünya çapındaki akıllı telefon satışı düşmeye devam ediyor ancak buna rağmen Çinli üreticiler, büyük kazanımlara imza atmış durumdalar.

IHS Markit'in verilerine göre dünya çapındaki sevkiyatlar 2018'in üçüncü çeyreğinde yüzde 3,3 geriledi ve 354,8 milyona düştü. İkinci çeyrekteki düşüş yüzde 2,1 olmuştu. Samsung 70,9 milyon sevkiyat ile dünyanın en büyük üreticisi olmayı sürdürse de, geçen seneye göre yüzde 15 kayıp yaşadı. Çinli firmaların karşısında Samsung'un pazar payı, yüzde 20'ye kadar düştü.

Apple'dan aldığı ikinci sırayı koruyan Huawei, dışında kaldığı Kuzey Amerika hariç tüm bölgelerde büyüme kaydetti. Rakip firma Xiaomi ise iki haneli büyüme rakamlarına ulaştı ve dördüncü sırada yer aldı. Beşinci sırada ise Vivo'yu görüyoruz.

Buradan Çinli dört üreticinin toplam sevkiyatının 144,5 milyona, yani piyasanın beşte ikisine ulaştığı anlamı çıkıyor. Özetle Çinli firmalar, orta ve alt seviye pazarında hakimiyetini güçlendirmiş bulunduruyor.

IHS, dördüncü çeyrekte Noel satışları ve nispeten ucuz iPhone XR'nin yardımıyla Apple'ın ikinci sırayı Huawei'den geri alacağına inanıyor.

Okuyucu Yorumları