Cep telefonları hacker'ları nasıl alt etti?

Tarayıcıları yerle bir eden hacker'lar cep telefonlarıyla başa çıkamadı. Peki ama neden?

Cepler hacker'ları yendi!

Sizlere daha önce duyurduğumuz Pwn2Own yarışmasına Charles Miller saniyeler içerisinde Safari'yi, Nils adlı kullanıcı da diğer tarayıcıları hack'lemişti. Masaüstünde hemen hemen bütün tarayıcılar hüsran yaşadıktan sonra sıra akıllı telefonların tarayıcılarına geldi. Herkes her birinin kısa sürede arka arkaya hack edilebilmesini beklerken ortaya sürpriz bir sonuç çıktı: Cep'ler hack'lenemedi!

Hacker'lar tarafından iPhone, Windows Mobile, Symbian, Android ve BlackBerry tek tek denendi ama hiç birini hack edebilen çıkmadı!

Her ne kadar bu cep telefonu sistemleri için çok iyi bir haber gibi görünse de, bunun arkasında cep tarayıcılarının çok güvenli olması yatmıyor. Asıl sebep var olan telefonların, güvenlik açığı tespit edilebilse bile düşük işlemci gücü ve belleğin karmaşık hack işlemleri için yetersiz kalması. Bunun yanı sıra her telefonun farklı bir GSM operatörünün özelliklerine göre ayarlanmış olması, hacker'lar için işi zorlaştıran diğer bir unsur.

Özetle cep telefonları bu seferlik ucuz kurtuldu. Ama akıllı telefonların giderek yaygınlaşması ve donanım özelliklerinin güçlenmesi önümüzdeki yıl ceplerin de hiç güvende olmayacağının sinyallerini şimdiden veriyor.

Okuyucu Yorumları