Cep telefonları için 3B oyunlar ve güvenlik

Microsoft işletim sistemini kullanan ilk cep telefonlarından Motorola MPx200 Avrupa’da piyasaya sürüldü. “Winows Powered Smartphone” cep telefonu ileride Dİrect3D’nin mobil bir versiyonu ve kişisel bilgiler için güvenli bir platform gibi özellikleri ile genişletilecek.

Cep telefonları için 3B oyunlar ve güvenlik

Microsoft, mobil oyun platformu için cihaz üreticileri ile beraber çalışarak uygun ekran teknolojileri geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca Windows Mobile Software’in takip eden versiyonunda bir Direct3D arayüzü mevcut olacak. Oyunlar, XML veya SMS servisleri kullanılarak diğer Windows cep telefonları ile de değiştirilebilecekler.

İngiltere polisi Windows telefonlarını kullanıyor
Microsoft, cep telefonu yazılımlarının ilerleyen versiyonlarında da “Trustworthy Computing” temasına bağlı kalacak. Bunun için mobil aktarımlar amaçlar doğrultusunda denetlenebilecek, Bluetooh, kızıl ötesi veya kart yuvaları gibi diğer veri kanalları kilitlenebilecek ve telefon hafızasında saklanan bilgiler de şifrelenebilecekler.

Microsoft’un Mart ayı sonunda gerçekleştireceği “Mobile Developer Conference” etkinliğinde İngiltere polisi, Windows tabanlı telefonların şimdiden pratikte nasıl kullanılabildiklerini gösteren örnek bir olay sergileyecekler. İngiltere’de soruşturma bilgileri, şifrelenmiş bağlantılar kullanılarak cep telefonlarına aktarılacaklar.

Okuyucu Yorumları