Cep telefonu piyasasında kimler kalacak?

Gelişen akıllı cep telefonu piyasasında her firma tutunamayacak. İşte araştırma sonuçları...

Kimler hayatta kalacak?

Juniper Araştırma şirketinin yaptığı bir araştırmaya göre akıllı cep telefonu satışlarında belirli birkaç firma piyasaya hâkim olurken asıl ticaret yan ürünlerde yani kulaklık setlerinde yaşanacak.

Düşük ücretli kulaklık setlerinde 2014 yılı itibari ile 700 milyon gibi bir miktarın satılması öngörülüyor. Tabi bunun yanı sıra 360 milyon akıllı cep telefonunun satılması da neredeyse %50'lik bir satış fazlalığının olduğunu gösteriyor.

Geleceğin teknolojileri arasında kimi firmalar piyasanın hezimete uğrayan bölümünde olacak gibi görünüyor. Sony Ericsson ve Motorola'nın akıllı telefon pazarında kaybedenlerden olması en azından Motorola açısından belirgin olsa da Sony Ericsson'un da piyasadan istediğini alamayanlardan olması araştırmanın bütün yönlerinin incelenmesi gerektiği anlamına geliyor.

Cep telefonu ve kulaklık setleri açısından pazarı paylaşması beklenen firmalar ise Nokia, Apple ve RIM olacak gibi görünüyor. Dünyanın en ucuz cep telefonlarını satın alacak ülkesinin ise Hindistan olacağı bildiriliyor.

Okuyucu Yorumları