Cep telefonunda performans isteyenlere...

Bu minik canavarlar, orta seviye telefonlarda bile, arzuladığımız performans artışını sağlamaya aday

Performans isteyenlere...

Mobil cihazlar için geliştirdiği işlemcilerden tanıdığımız ARM, orta seviye akıllı telefonlarda kullanılacak yeni nesil işlemciler geliştiriyor. Yeni işlemcilerden Cortex A12'nin mevcut Cortex A9 işlemcilerden yüzde 40 daha fazla performans sunacağı belirtiliyor. Daha üst seviye bir işlemci olan Cortex A15'in, Samsung Exynos 520 ve Nvidia Tegra 4 platformlarında kullanılacağı söyleniyor.

Yeni işlemciler, ARM'ın büyük ve küçük işlemcilerin bir arada çalışmasını mümkün kılan teknolojisine sahip olduklarından, Cortex A7 ile ortak çalışabilecekler. Cihaz fazladan işlem gücüne ihtiyaç duyduğunda A12'yi kullanırken, pil ömrünü uzatmak için normal kullanım sırasında A7'ye dönecek. A12 aynı zamanda Mali T622 grafik işlemcisiyle de eşlenebilecek. Mali T622 de aynen A12 gibi orta seviyeli cihazlar düşünülerek tasarlanmış.

A12 ve T622'nin yakın zamanda piyasaya çıkmasını beklediğimiz en güçlü çözümler olmadığını unutmamak gerek. Ancak ARM yine de mobil cihaz dünyasında önemli etkilerde bulunacaklarına emin. Firma yetkililerinden Chris Porthouse, her ne kadar bugün tüm ilgiyi üst seviye cihazlar çekiyormuş gibi görünse de orta ve giriş seviyesi cihaz talebinin hızla artmakta olduğunu belirtiyor. Cortex A12 kullanan cihazların 2014'de ve 2015 başlarında piyasada olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları