Cep telefonunda yeni devrim!

Cep telefonlarında kullanılan kablosuz bağlantı teknolojileri artık eskisi gibi olmayacak...

Cep telefonunda yeni devrim!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü(MIT) akıllı telefonlardaki kablosuz teknolojiyi geliştirmeyi hedefliyor. Akıllı telefonlar özellikle hareket halindeyken çevrede bulunan en yüksek kaliteli kablosuz ağa bağlanıyorlar, siz ilerledikçe de bu kablosuz ağlar değişiyor ve akıllı telefonunuz yeni güçlü kablosuz ağlara bağlanıyor. Bu döngü her zaman hızlı ve kolay olmuyor.

MIT'in geliştirdiği 4 yeni protokol bu kesintileri yüzde 50 oranında azaltıyor ve akıllı telefonlarının GPS'ini, hız ölçerini ve cayroskopunu kullanıyor. Geliştirilen ilk protokol sayesinde hareket halindeki bir akıllı telefonunun bağlantı sağlaması yüzde 40 oranında daha hızlı bir hal almış. İkinci bir protokolde hareket halindeki akıllı telefonunun bit oranı daha yüksek ancak arada zayıf sinyaller veren istasyonları kaçırması engellenmiş. Sonuç olarak yüzde 50 oranında daha iyi bağlantı sağlanmış.

Üçüncü protokol akıllı telefonlardan çok istasyonlara yönelik. Bir istasyon akıllı telefondan belirli bir süre sinyal gelmediği zaman o telefonun bağlantıdan çıktığını anlıyor. Ancak bunu anlayana kadar o telefona boşuna sinyaller göndermeye devam ediyor, bu da boşuna güç ve zaman kaybına neden oluyor. Üçüncü protokol sayesinde istasyonlar telefonların bağlantısının kesildiğini daha kısa zamanda algılıyor. Dördüncü ve son protokol ise hareketi kullanarak ağlar ya da kablosuz olarak bağlanan arabalar için yön tayinini yapıyor.

Okuyucu Yorumları