Cep telefonunu "biraz" abartıyor muyuz?

Ceplerimiz hayatımızı kolaylaştırsa da, her gün daha da büyüyen bir sorunu beraberinde getiriyor!

"Biraz" abartıyor muyuz?

Son polis raporları, telefonlarımızla haşır neşir olmayı ve hatta selfie çekme işini artık kendimize zarar verecek kadar ileri götürdüğümüzü kanıtlar nitelikte. Maine State Police tarafından belirtilene göre arabasında 7 kişi bulunan bir sürücü, çekilmekte olan selfie içerisinde bulunması gerektiğini hissetti ve bunun sonucu da tahmin edebileceğiniz gibi pek iyi olmadı.

Bangor Daily News'in haberine göre 29 yaşındaki Jordan Toner, resim çerçevesine girmeye çalıştı. O sırada kullanmakta olduğu Mazda CX5 de bu çabanın sonucunda yoldan çıkarak Orient, Maine'de yer alan bir ağaca çarptı. Raporlara göre kaza, bir hafta önce Cumartesi akşamüstü gerçekleşti. WCSH-TV'nin söylediğine göre, kazada arç içindekilerin birinin burnu kırıldı, bazılarında boyun ve sırt yaralanmaları ortaya çıktı.

Toner, şu sıralar dikkatsiz araç sürme ile suçlanıyor ve mahkemesi devam ediyor.

Benzer bir olay, bu yılın daha erken dönemlerinde Wisconsin'de yaşanmıştı. İsmi açıklanmayan bir kadın, iddialara göre araç kullanırken Facebook'u kontrol etmekteydi ve üç çocuğun ölümü ile sonuçlanan bir kazaya sebep oldu.

Teknoloji ile beraber "her zaman bağlı olma" fikri ortaya çıktı. Sürekli olarak online ve ulaşılabilir olmamız gerekiyor. Sürekli olarak ne yapmakta olduğumuzu yayınlamamız ve yaptığımızı kanıtlamak için poz vermemiz fotoğraflarımızı çekmemiz gerekiyor. Daha doğrusu, bizler gerektiğini sanmaya başladık. Bu yüzden de selfie'ler çekiliyor ve araç sürerken Facebook kontrol ediliyor. Bu da, örneklerde görüldüğü gibi oldukça tehlikeli olabiliyor...

Okuyucu Yorumları