Cep telefonuyla alışveriş asıl şimdi başlıyor

Geleceğin süpermarketinden etkileyici hizmet: Cep telefonunuz kasiyere dönüşecek...

Bu süpermarket çok farklı

Son dönemlerde çeşitli teknolojik yeniliklerin gündelik hayata yansımasına çok sık şahit oluyoruz. Bu yeniliklerden biri de, müşterilerin süpermarket alışveriş deneyimini oldukça kolaylaştıracağa benziyor. Bir Alman süpermarket zinciri, müşterilerin cep telefonlarını kullanarak ödeme yapabilecekleri yeni bir market zincirini tanıttı.

"The Future Store" isimli market zincirinin ilk halkası Düseldorf yakınlarında açıldı. Markete gelen müşteriler, marketin geliştirdiği ücretsiz yazılımı cep telefonunlarına yüklüyorlar ve telefonu kullanarak ürünlerin üzerindeki barkodları kamera yardımıyla tarıyorlar. Böylelikle telefon alınan ürünlerin bir listesini çıkarıyor. Alışverişin sonunda tüm satın alınanları tek bir barkodda toplayan telefon bir cihaza yerleştiriliyor ve toplam fiyat otomatik olarak görüntüleniyor. Daha sonra telefon özel bir cihaza yerleştiriliyor ve ödeme de bu cihaz yardımıyla gerçekleşiyor. Böylece müşteriler kasada uzun kuyruklar oluşturmadan ödemelerini yapabiliyor.

Geleceğin marketinin sunduğu teknoloji sadece bu kadarla da sınırlı değil. Ortalıkta gezen sevimli bir robot, her satın alınan malın özel yongalar sayesinde stoktan düşülmesi ve hatta satın alacağınız bir içkiyi özel bir sistemle deneyebilmeniz... Bakalım bizler bu tip bir markette alışveriş yapmak için ne kadar bekleyeceğiz?

Okuyucu Yorumları