Cep telefonuyla fotoğraf çekti, hapsi boyladı

Cep telefonunuzla fotoğraf çekerken iki kere düşünün. Kendinizi bir anda hapiste bulabilirsiniz.

Polis iPhone'dan korkunca…

Günümüzde kamerasız bir cep telefonuna rastlamak neredeyse imkansız. Hemen herkes telefonun kamerasıyla hiç durmadan fotoğraf çekiyor. Ama ABD'de yaşanan ilginç bir olay, fotoğraf çekme sevdasının sonunun nerelere kadar uzanabileceğini göstermesi açısından oldukça düşündürücü.

Kansas - Johnson'da rutin trafik kontrolleri yapan bir polis memuru, Scott Conover isimli sürücüyü, ailesiyle birlikte dolaşırken çevirdi. Tam bu sırda Conover, iPhone'unu çıkartıp polis memurunun fotoğrafını çekmeye niyetlenince olanlar oldu. Memur Conover'ı otomobilinin dışına çıkartarak tutukladı ve gözaltına alarak demir parmaklıkların ardına gönderdi.

Olay karşısında çok sinirlenen Conover, memurun yaptığının yasal olmadığını savunuyor. Ona göre tutuklandığı bölgede fotoğraf çekmesini engelleyecek bir kural ya da kanun yok. Conover şöyle diyor: "Bir polis memurunun, sadece fotoğraf çekmeye kalkıştığım için beni, eşim ve çocuklarımın yanında tutuklayıp küçük düşürmesi affedilebilecek bir durum değil."

Polis memuru ne diyor?

Polis memuru ne diyor?
İşte polis memurunu korkutan iPhone. Bize çok da korkutucu gelmedi...

Polis memuru ise, Conover'ın telefonu çıkartıp kendine doğru doğrultması karşısında korktuğunu ve can güvenliği için Conover'ı tutuklamak zorunda kaldığını iddia ediyor. Hatta telefon suratına doğru tutulduğunda kırmızı bir lazer ışığı gördüğünü ve bu ışığın kendisini çok tedirgin ettiğini iddia ediyor. Ama Conover'ın kullandığı telefon bir iPhone ve iPhone'larda çekim sırasında ışık yanması söz konusu değil. Zaten yapılan aramalarda otomobilde herhangi bir lazer kaynağına da rastlanmış değil.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği şimdilik konu ile ilgili bir açıklama yapmış değil; zira olayın ayrıntıları henüz tam anlamıyla net değil. Ama birliğe göre halka açık bir alanda fotoğraf çekmeyi engelleyecek bir kanun bulunmuyor; fotoğrafı çekilen bir polis memuru olsa bile...

Conover, 6 Ağustos'ta Johnson Mahkemesi tarafından yargılanacak ve ceza alıp almayacağı o zaman belli olacak.

Okuyucu Yorumları