Cepler, kurumların kabusu olmaktan çıkıyor!

Trend Micro'nun yeni yazılımı ile mobil cihazlar, kurumların kabusu olmaktan çıkıyor!

Kurumlara mobilde kolaylık!

Trend Micro, şirketlerde güvenli şekilde bireysel tablet ve akıllı telefonların kurumsal olarak kullanılmasına (consumerization) ve tüm iş potansiyelinin ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Gün geçtikçe kişisel ve profesyonel yaşamlar daha fazla iç içe geçiyor, çalışanlar kendi son kullanıcı ürünleri olan tabletleri, akıllı telefonları ve kişisel bilgisayarları iş için de kullanıyorlar.

BT için kurumsal ve bireysel ürünlerin yaklaşımı her şeyden farklı olarak stratejik ve operasyonel zorluklar taşıyor. Yeterince iyi planlanmamış "consumerization" BT için ortaya ciddi güvenlik riskleri, ekonomik zorluklar ve tam anlamıyla bir yönetim kâbusu çıkarıyor. Bu risklere rağmen, son kullanıcı ürünlerinin iş için kullanılabilmesi, şirketlerin her bölümde kendi potansiyellerini kullanarak üretkenliğini, organizasyon çevikliğini ve müşteri ile çalışan memnuniyetini artırmasını sağlıyor.

Trend Micro tarafından kurumsal BT karar vericileri arasında yapılan ankette şirketin consumerization sürecinde yaşadıklarına dair önemli noktalar ortaya çıktı:

§ Ankete katılanların %74'ü çalışanların kişisel cihazlarını iş faaliyetleri için de kullanmasına izin veriyor. Son kullanıcıların çoğu kullanımı kolay, daha uygun ve bireysel ile işi bir arada yürütebilecekleri ortamı sağladığı için bu cihazları tercih ediyor.

§ Ankete katılan BT karar vericilerinin yarısı şirketlerin çalışanın sahibi olduğu cihazların kullanımı konusunda tam destek vermesi gerektiğini düşünürken, %79'u çalışanların kişisel mobil cihazlarında güvenlik yazılımı barındırması gerektiği konusunda hemfikir.

§ Katılanların %80'i şirket bilgilerinin bireysel cihazlarda olmasının doğrudan saldırılardan daha riskli olduğunu düşünüyor.

§ BT karar vericilerinin %69'u mobil cihaz güvenliğinin BT güvenliğini topyekun korumada anahtar bileşen olduğu konusunda birleşirken; katılımcıların %71'i consumerization ile gelen yönetim ve güvenlik zorluklarının çözümünde en etkili yöntemin mobil cihaz güvenliği ile mobil cihaz yönetiminin bir arada yürütülmesi gerektiğine inanıyor.

Trend Micro Consumerization Kıdemli Yöneticisi Cesare Garlati, "Çalışanlar tarafından satın alınmış cihazlara izin ve destek verilmesinin baskısı bilgi teknolojileri yöneticileri için hızla artan bir sorun olarak görülüyor. Trend Micro Mobile Security 7 ile bilgi teknolojileri çalışanları bu zorluklarla başa çıkabilir ve şirketinin consumerization ile elde edeceği tüm avantajlara sahip olabilirler" dedi.

Bireysel bilgi teknolojileri cihazlarının iş amacıyla kullanılmasını sağlamada lider olan Trend Micro, şirketlerin mobil cihazları ve taşıdıkları kurumsal bilgileri koruma, yönetme ve güvenliğini sağlamalarına imkan tanır. Kurumlar ya da şirketler için Trend Micro Mobile Security 7, geleneksel kişisel bilgisayar korumanın ötesine geçerek Android, iPhone ve iPad'ler gibi mobil cihazlarla geniş ölçekte veri koruması sağlıyor. Tehditlerin önlenmesi, veri koruması ve mobil cihaz yönetimi tek bir kontrol noktasında bulunduran Trend Micro Mobile Security 7, şirket çalışanlarının sahip olduğu mobil cihazlardaki veriyi korumasını, veri kaybı içeriğinin sınırlandırılmasını ve operasyonel giderlerin azaltılmasına olanak verir.

Trend Micro Mobile Security 7'nin özellikleri

Trend Micro Mobile Security 7'nin özellikleri

Trend Micro Mobile Security 7'de bulunan anahtar özellikler:

§ Merkezileştirilmiş, Tek Bir Konsoldan Yönetim: Kanıtlanabilir, güvenilir ve ölçeklenebilir merkezi yönetim iskeleti sağlarken kişisel bilgisayarlar ile mobil cihazların tek konsoldan güvenliğinin sağlanmasına ve ayarlarının yönetimine imkan tanıyor.

§ Mobil Cihaz Yönetimi: Ağ ve uygulama erişiminin merkezi kayıt, tedarik etme ve ortadan kaldırmayı bir arada sağlıyor ve cihazlar ile bu cihazların durumlarına BT yöneticilerinin detaylı şekilde erişimi, destek maliyetlerini azaltma fırsatı sunuyor.

§ Veri Koruması: Cihazın çalınması ya da kaybolması durumunda uzaktan cihazın kilitlenmesi ya da içindeki verilerin yok edilmesine fırsat veriyor. Ayrıca kameranın, Bluetooth bağlantısının ve SD kart okuyucuların etkisiz hale getirilmesini sağlıyor. Bunun yanında cihazın envanter ve konum takibi yapılabiliyor.

§ Mobil Cihaz Güvenliği: Trend Micro Smart Protection Network altyapısının getirdiği bulut tabanlı korumayla kötücül yazılımların önüne geçiyor. Ayrıca güvenlik duvarı/IDS, arama ve mesajlaşma filtrelemesi ve kayıtlarının tutulması ile cihaz açılımında fazladan şifreleme imkanı sunuyor.

§ Geniş Platform Desteği: Android, iOS, Windows ve Symbian işletim sistemleri arasında ayrım yapmaksızın tüm platformlarda destek sağlıyor.

Trend Micro, şirketlerin bireysel cihazların iş için kullanılması sırasında yapacağı bütünleştirmeler ile yönetici ve şirket bölümlerinin uyacağı kuralları oluştururken stratejik davranmasını öneriyor. Desteklenen teknolojilerin, hangisine izin verilebileceği ya da yasaklanacağın açıkça belirlenmesi ve kurumsal altyapı çerçevesinde güvenlik ve uyumun yollarının çizilmesi, yönetimin merkezileştirilmesi ve maliyet kontrolü gerektiriyor.

Trend Micro Mobile Security 7 şirketler için tek başına bir çözüm sağlayabildiği gibi, Trend Micro OfficeScan ürününün eklentisi ya da Trend Micro Enterprise Security fo Endpoints Advanced, Trend Micro Enterprise Security for Endpoints & Mail Servers, Trend Micro Enterprise Security Suite güvenlik yazılımlarının bir parçası olarak da sunulabiliyor. Ayrıca, Trend Micro Mobile Security 7'de tamamlayıcı olarak Trend Micro OfficeScan, Trend Micro Virtual Desktop Security Solutions, Trend Micro Endpoint Encryption ve Trend Micro Data Loss Prevention ürünleri de bulunuyor.

Trend Micro Mobile Security 7, 1 Ağustos 2011 tarihinde Türkiye'de kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları