Ceplere sigara muamelesi!

Cep telefonlarının başına gelmeyen kalmadı: Bu yeni uygulama cepleri sigaraya çevirecek!

Ceplere sigara muamelesi!

ABD'nin San Francisco şehrinin valisi Gavin Newsom, özellikle çevreci kesimler tarafından çok sevilen bir isim. ABD tarihinde plastik poşetleri ve bebek ürünlerindeki kanserojen Ftalat maddesini ilk kez yasaklayan şehir olan San Francisco, bu kez cep telefonları konusunda yeni bir uygulama ile ilk olmaya hazırlanıyor. Vali Newsom bundan sonra satılan her cep telefonunun üzerinde yaydığı radyasyon oranının belirtildiği bir etiket bulunması yönünde yasa tasarısı verdi. Eğer tasarı kabul edilirse, sigara paketlerinin üzerinde yer alan uyarıların bir benzerini cep telefonlarında da görmemiz mümkün olacak...

Newsom'ın bu tasarısı özellikle çevreciler tarafından büyük destek görüyor. Ama diğer yandan uygulama ile ilgili eleştiriler de var. Bu eleştirilerin büyük kısmı cep telefonu üreticilerinden gelirken halktan da bunun, devletin vatandaşların işine her konuda burnunu sokma çabasının bir uzantısı olduğu sesleri yükseliyor.

Konuyla ilgili ilginç bir nokta ise, cep telefonlarının yaydıkları radyasyon oranının insan sağlığına zararlı olduğuna dair resmi bir çalışmanın henüz yayınlanmamış olması.

Okuyucu Yorumları