Cepte cep şarjı artık mümkün!

İşte Nokia'nın son sürprizi: Artık telefonunuzu cebinize koyduğunuzda, kendi kendine şarj olabilecek

Cebiniz, cebinizde şarj olsun

Telefonların en büyük sorunlarından birisi olan kısa pil süreleri, hem üretici firmaların, hem de bilim dünyasının her gün üzerinde yeni fikirler geliştirdiği bir konu. Bugüne kadar birbirinden farklı fikirler üretildi ama hiç kimse telefonumuzun cebimizde şarj olabileceği fikrini öne sürmemişti...

Fakat kablosuz cihazlarımızın gerçekten de cebimizde, kendiliğinde şarj olması artık mümkün! Birleşik Krallık'tan Adrien Sauvage isimli bir tasarımcının, uzun süredir Microsoft ile ortak olarak üzerinde çalıştığı pantolon modeli, artık sadece bir hayal değil. Amerika'nın önde gelen haber ajanslarından birisinin yayınladığı habere göre, Microsoft ve Sauvage, ürettikleri ilk kablosuz cihaz şarj edebilen pantolonu, geçtiğimiz Salı günü Londra'da gerçekleşen moda haftasında görücüye çıkardı. Pantolonun çalışma prensibinde, Nokia tarafından üretilmiş DC-50 kablosuz şarj plakaları kullanılıyor ve işlem, tamamen endüktif sistem üzerinden gerçekleştiriliyor. Kablosuz şarja imkan sunan kaplamalar, pantolon ceplerinde bulunan pamuklu yüzeyin arasına yerleştirilmiş ve ilgili cihaz cep bölümüne girdiği anda şarj etme işlemi başlıyor. DC-50 şarj etme tabakalarıysa piyasada sıkça kullanılan microUSB kablosu ile yeniden şarj edilebiliyor.

Her ne kadar ürün Microsoft tarafından, sadece kendi cihazları için piyasaya sürülecek olsa da esasen Nexus 4 ve Nexus 5 gibi, Qi kablosuz şarj teknolojine sahip olan tüm cihazlarla uyumlu şekilde çalışabilecek. Ürün yakın zamanda Amazon üzerinden ön siparişe açılacak ve satış fiyatı 340 dolar olacak... Her ne kadar bu pantolon fiyatı ile herkese hitap etmese de teknoloji ve tekstilin bir araya gelmesi açısından büyük önem teşkil ediyor.

Okuyucu Yorumları