Cepte Soyguna Son Veren Yazılım Tanıtıldı!

Cepte soyguna son veren yazılım: Sophos Intercept X for Mobile kullanıma sunuldu.

Cepte soyguna son!

Yeni nesil güvenlik çözümlerinin lider markası Sophos, Chrome OS, Android ve iOS tabanlı mobil cihazların güvenliğini sağlamaya yönelik Sophos Intercept X for Mobile ürününü pazara sundu.

Sophos, ayrıca kullanıcıları tuzağına düşürerek pek çok yazılım tarafından ücretsiz veya çok düşük maliyetle sunulan özellikleri fahiş fiyata satan Fleeceware adlı fırsatçı yazılımlara dair detaylı araştırma sonuçlarını yayınladı. İlk olarak Eylül 2019'da SophosLabs tarafından Google Play mobil uygulama dükkanında tespit edilen bu yazılımların şimdiye dek 20'den fazla örneği keşfedildi. Google verilerine göre söz konusu yazılımlar toplamda 600 milyon kez indirildi. Sophos Intercept X for Mobile, mobil cihazları fırsatçı yazılımlara karşı da koruma altına alıyor.

Sophos Ürün Lideri Dan Schiappa, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Fleeceware ve benzer fırsatçı yazılımların arkasındaki geliştiriciler, mobil uygulama dükkanlarının çizdiği sınırları aşmayan çok ince bir çizgide hareket ediyorlar. Böylece kurallar dahilinde, ancak etik dışı işler ortaya koyuyorlar. Bunun yanı sıra Sophos olarak siber saldırganların şirket ağlarına sızmak ve finansal kazanç elde etmek için mobil cihazlara daha fazla odaklandıklarını gözlemliyoruz. Hiçbir mobil cihaz güvenlik açısından tam anlamıyla kusursuz değil, siber saldırganlar da bunun farkında. Sophos Intercept X for Mobile ile müşterilerimizin mobil platformlardaki riski uygulamalardan ve zararlı içeriklerden korunmasına, mobil cihazlarındaki değerli verilerin güvende kalmasına yardımcı oluyoruz."

Mobil Kullanıcılar İçin Baştan Sona Yeniden Tasarlandı

Mobil Kullanıcılar İçin Baştan Sona Yeniden Tasarlandı

Intercept X'in Windows, macOS ve Server sürümlerindekine benzer şekilde derin öğrenmeye dayalı tehdit algılama yeteneğine sahip olan Intercept X for Mobile; kullanıcıları, cihazları ve verileri bilinen ve henüz keşfedilmemiş tehditlere karşı koruyor. Mobil kullanım gözetilerek baştan sonra yeniden tasarlanan arayüz, güvenlik yönetimini kolaylaştırmanın yanı sıra engellilerin hayatını kolaylaştıracak yeni özelliklere de sahip.

Sophos Intercept X For Mobile'ın sahip olduğu diğer özellikler şöyle sıralanıyor:

  • Cihaz Güvenliği: Intercept X for Mobile, cihazları sürekli kontrol altında tutarak olası bir tehditle karşılaşıldığında saldırıyı bertaraf edecek ve kurumsal bilgilere erişimi kısıtlayacak önlemleri hayata geçiriyor. Uyumluluk kontrolü sayesinde cihazlara yönelik jailbreaking veya rooting gibi dışarıdan müdahaleler, işletim sistemi sürümündeki değişiklikler ve diğer olaylar hakkında kullanıcılar ve sistem yöneticileri anında bilgilendiriliyor.
  • Ağ Güvenliği: Intercept X for Mobile, ağ bağlantısını şüpheli olaylara anında müdahale edebilmek için sürekli denetim altında tutuyor. Böylece doğrudan bağlantıya müdahale ederek ağ trafiğine sızmak isteyen üçüncü kişilere geçit vermiyor. Web filtreleme ve internet adresi kontrolü sayesinde bilinen kötü niyetli sitelere ve istenmeye içeriğe erişim engellenirken, SMS yoluyla gönderilen bağlantılar kontrol edilerek kullanıcıların tuzağa düşmesinin önüne geçiliyor.
  • Uygulama Güvenliği: Intercept X for Mobile, cihaza yüklenen zararlı veya şüpheli uygulamaları tespit ederek zararlı yazılım, fidye yazılımı ve fırsatçı yazılımların cihaza girişini engelliyor. Sophos Mobileve Microsoft Intune gibi Entegre Birleşik Uç Nokta Tehdit Yönetimi (Unified Endpoint Management - UEM) çözümleriyle sağlanan entegrasyon, sistem yöneticilerinin koşullara bağlı olarak uygulamalara, veriye ve kurumsal kaynaklara erişimi kısıtlamasına olanak sağlıyor.
  • Chromebook Güvenliği:Yeni Chromebook Security eklentisi Chrome OS kullanıcılarını uygunsuz ve zararlı web içeriğine karşı korurken, sistem yöneticilerine güvenli ve güvensiz uygulama listelerini belirleyebilme, cihaz durumunu ve konfigürasyonunu görüntüleyebilme imkanı sunuyor.

Intercept X for Mobile, Sophos'un güvenlik portföyündeki diğer yeni nesil güvenlik çözümleriyle birlikte bulut tabanlı Sophos Central platformu üzerinden yönetilebiliyor. Sophos'un kendine has Senkronize Güvenlik yaklaşımı, Sophos'un sunduğu tüm güvenlik çözümlerinin olası tehditlere karşı gerçek zamanlı olarak birlikte hareket etmesini sağlıyor.

Bireysel Kullanım İçin Ücretsiz

Kurumlar için Sophos Intercept X for Mobile lisansı kendi başına satın alınabildiği gibi, daha kapsamlı uç nokta güvenlik yönetimine ihtiyaç duyanlar için yeni Sophos Mobile 9.5 UEM platformu içinde de yer alıyor. Intercept X for Mobile, uzaktan yönetim özelliklerine ihtiyaç duymayan bireysel kullanıcılar için Apple App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz olarak sunuluyor.

Sophos, IDC'nin "IDC MarketScape: Worldwide Enterprise Mobility Management Software for Small and Medium-Sized Businesses 2019–2020 Vendor Assessment" raporunda lider kategorisinde yer alıyor. Intercept X for Mobile'ın çok sayıda uç nokta yönetim platformunu ortak kurallar ve detaylı güvenlik özellikleri eşliğinde tek bir noktada birleştirmenin en iyi yolu olduğunu söyleyen IDC Programı Başkan Yardımcısı Phil Hochmuth, "Hız ve koruma adına en iyi performansı sunan Intercept X for Mobile, geleneksel ve mobil uç nokta güvenlik çözümlerine kıyasla daha hızlı ve kolay yönetim imkanı sunuyor. Bu sayede kullanıcılar tercih ettikleri cihaz üzerinde güvenle çalışabilme olanağına kavuşuyor" diyor.

Okuyucu Yorumları